23 Haziran 2009 Salı

Ümit Karan Eskişehirspor'da {Herşey İçin Teşekkürler}

Eskişehirspor'dan yapılan açıklamada Ümit Karan ile imza aşamasına gelindiği söylenmişti ve bugün Galatasaray'la da anlaşma sağlanarak transfer gerçekleştirildi. Ümit Karan için Almanya'dan da teklifler geliyordu ama Türkiye'de kalmayı tercih etti. Ümit Karan'la ilgili önceki yazımda da onun Anadolu'da bir kulübe gitmesinin daha faydalı olacağını söylemiştim. 33 yaşında olan Ümit Karan 2 sezon daha Anadolu kulüplerinde tecrübesini aktararak önemli işler yapabilir. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da birçok maçta şans bulmasına rağmen pek varlık göstermese de hala ligimizin kaliteli santraforlarından olduğu bir gerçek. Galatasaray'da da 8 sezon forma giyip büyük başarılara imza attı. Bu yüzden Eskişehirspor önemli transfere imza atmış durumda. Youla ve Batuhan'ın da bonservisini almaya çalışıyorlar eğer başarabilirlerse bu isimlere de Ümit Karan'ı eklediler forvet hattında oldukça güçlendiklerini söyleyebilirim.

Gençlerbirliği'nde oynadığı iyi futbolun ardından biraz sancılı da olsa Galatasaray'a transfer olmuştu. Lucescu ile beraber özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çizdiği görüntüyle büyük alkış toplamıştı. Sonrasında Fatih Terim takımın başına geçince istediği performansı bir türlü gösteremedi. Bu dönemde futbolundan çok gece yaşantısı ile göz önüne çıktı. Hakan Şükür'ün de takıma katılmasının ardından başta 9 numara konusu olmak üzere birçok tartışma konusu yaşandı. Hagi'nin takıma gelmesiyle onunla da anlaşmazlıklar yaşadı ve 6 ay Ankaraspor'da kiralık olarak forma giydi. Sonrasında Galatasaray'a döndüğünde büyük çıkış yakaladı ve Gerets'in ilk sezonunda sakatlanıncaya kadar attığı gollerle Galatasaray'ı sırtlayan isimlerden birisi oldu. Sonrasında takımın her zaman önemli futbolcularından birisi olmayı başardı. Geçen sezon ise performansı büyük hayal kırıklığı oldu ve Galatasaray'dan ayrılma süreci başladı. Bülent Korkmaz Ümit Karan ve Hasan Şaş'a önemli anlarda şanslar vermesine rağmen bunları doğru orantıda kullanamadı. Böylece hedef tahtası konumuna geldiler ve sezon sonunda yolların ayrılması kesinleşti.

Ümit Karan 2 sezon daha maksimum performansını göstermeye çalışacaktır. Eskişehirspor'da Galatasaray'a göre beklentiler daha küçük olduğu içinde kafası rahat şekilde oynayacaktır. Ayrıca takıma da eski tecrübeleriyle katkısının büyük olacağı kesin. Eskişehirspor bu açıdan önemli bir transfere imza atmış durumda. Ümit Karan'a Galatasaray'da bizlere yaşattığı güzel anlar için teşekkür ediyoruz ve kendisini hiçbir zaman unutmayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir