21 Haziran 2009 Pazar

Real Madrid'in Portakalları

Perez'in takımın tekrar başkanlığa seçilmesinin ardından yapacağı iki büyük operasyon vardı. Birincisi sansasyonel transferlerle futbol piyasasının dengelerini bozmak ikincisi de takımda ki bazı Hollanda'lıların ilişkisini kesmekti. Cruyff zamanında Barcelona'da Hollanda'lı olan futbolcuların sayısı fazlaydı geçen senelerde ise bu hakimiyet Real Madrid'e geçti. Özellikle Schuster zamanı takıma bir çok Hollanda'lı futbolcu katıldı. Wesley Sneijder, Royston Drenthe, Ruud Van Nistelrooy, Klaas Jan Huntelaar, Rafael Van der Vaart ve Arjen Robben Real Madrid'in Hollanda'lı futbolcuları. Bu sezona başlarken çoğuyla da yollar ayrılacağa benziyor. Bu operasyonla hem takım içindeki Hollanda'lı hakimiyetinin yıkılması hemde yeni alınan büyük futbolcuların biraz da olsa transfer ücretlerinin karşılanması bekleniyor. 

Takım içindeki Hollanda'lı futbolculara baktığımızda en göze çarpanı Arjen Robben gibi gözüküyor. Robben Real Madrid'in yeni oluşturulan yıldızlarla dolu kadrosunda rahatlıkla yer alabilecek bir isim. Mesela Ribery için düşünülen para ile Ribery'i almayıp Robben o bölgede rahatlıkla oynar. PSV'de çıkış yaptıktan sonra Chelsea'de de önemli işler yapan Robben 36 milyon euro'ya Real Madrid'e transfer olmuştu. Sakatlıklarla falan da çok boğuşsa da Real Madrid'in en önemli futbolcuları arasında yer aldı. Yalnız geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Robben'e takım bulması gerektiği söylendi. Robben'i bugün bir çok takım transfer etmek ister Ribery'nin ayrılması durumunda Bayern Münih'in onunla ciddi şekilde ilgileneceğine inanıyorum. 

Ruud Van Nistelrooy 33 yaşına gelmesi ve geçtiğimiz sezonu futbol oynamayarak geçirdiği için gözden iyice düştü. Real Madrid'in de yıldız forvet arayışlarını göz önünde bulundurursak Van Nistelrooy ile yolların ayrılması neredeyse kesin. Van Nistelrooy her zaman Dünya'nın en iyi santraforları arasında yer aldı bu yüzden yaşına ve sakatlığına aldırmayıp bir çok kulüple isimi geçiyor. Van der Vaart büyük umutlarla Hamburg'dan transfer edilmesine rağmen Bundesliga'da yaptıklarını La Liga'da gösteremedi. Bu yüzden onun da takımdan ayrılışı neredeyse kesin gibi. Jan Huntelaar ise geçtiğimiz sezonun devre arasında transfer edildi ve oynadığı maçlarla aslında bir çizgiyi tutturdu. 15 maçta 8 gol kaydetti. 25 yaşına gelen Huntelaar'ın takımda kalıp kalmayacağı bilinmiyor ama Hollanda'lılara yapılan bu operasyonda onun da takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Wesley Sneijder'de aynı şekilde büyük umutlarla takıma katılıp hiçbir zaman bekleneni veremeyenlerden. Sakatlıklarla falan da çok boğuştu bu yüzden gözden çabuk düştü. Royston Drenthe takımda kalacak yegane Hollanda'lı gibi gözüküyor. Genç yaşında olmasına rağmen 2 sezonda 34 maça çıktı ve takımının önemli isimlerinden birisi oldu. 

Robben hariç diğer Hollanda'lıların ortak özelliği Rijkaard'ın Galatasaray'a gelmesinden sonra adlarının Galatasaray'la çok anılmasıdır. Van Nistelrooy'u gerçi Rijkaard gelmeden önce transfer etmeye kalktık ama Van Der Vaart ve Sneijder'i de Rijkaard'dan sonra gündemimize aldık. Tabi bunlar basının demesi Galatasaray'ın kimi transfer edeceği belli olmaz. Sağ gösterip sol vurmayı çok seviyorlar. Robben'in bugün iyi piyasası var onu iyi ücrete satacaklardır. Van Der Vaart ve Sneijder ise büyük transferlerde takas malzemeside olabilir. Ribery için bir ara ikili takas arıyorlardı. Şimdilerde de Ibrahimoviç'in peşine düştüler ve yine takas kovalayabilirler. Genel olarak bakarsak bu Portakalların çoğu takımdan ayrılacaklar ve adı geçen Van Der Vaart, Sneijder gibi futbolcuları Galatasaray'da görmeyi çok isterim. Transferleri için hayal falan diyenler olabilir ama Rijkaard'ı getiren takım zaten vizyonunu göstermiştir. Bu yüzden bu transferler benim için hayal olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir