21 Haziran 2009 Pazar

Ümit Karan Garanti Veriyor

Sarı kırmızılı yönetimin Eskişehirspor'a vermek istediği golcü futbolcu, Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt başta olmak üzere çok sayıda teklif aldığını belirterek, "Beni alan kulüp pişman olmaz. Önemli olan ailemin ve benim rahat edebileceğimiz huzurlu bir ortam bulmamız" dedi. Mövenpick Otel'de düzenlenen "Yaza Merhaba Partisi"nde bir süre yerel basın mensupları ile sohbet eden Ümit Karan, "Bu konularda çok fazla konuşmak istemiyorum. Ailem ve yakınlarımla 15 yıldır tatile geldiğim ve çok sevdiğim Bodrum'da üç gün düşünüp, geleceğim için en doğru kararı vermek istiyorum" şeklinde konuştu. Karan Bodrum'da hayranlarına bol bol imza dağıtıp, birlikte fotoğraf çektirdi.

Galatasaray'da bu sezon oynadığı futbolla büyük hayal kırıklığı yaratıp koskoca sezon sadece 1 gol atabilen Ümit Karan geleceği için şimdiden yorumlar yapmaya başladı. Kendisini transfer edenin pişman olmayacağını söylüyor ve büyük işler yapacağını belirtiyor. Şimdi düşünüyorum Ümit Karan 33 yaşına da gelsede yapabileceği işler olabilir. Ümit Karan deyince aklıma son vuruşları, mücadeleci futbolu falan geliyor. Gerçi bu sezon bir çok maçta şans bulmasına rağmen hiçbirisini değerlendiremedi. Ondan bir önceki sezon ise şampiyonlukta önemli katkısı vardı. Bir sezon içinde bu düşüşü nasıl sağladı hayretler verici. Kalli'nin idman sistemi iyiydi de Skibbe mi Karan'a yaramadı bilmiyorum. Şimdi Frankfurt'dan da teklif almış. Biliyorsunuz Frankfurt Skibbe'nin yeni takımı. Galatasaray zamanında sık sık yedek oturttuğu Karan'ı yeni takımında oynatacak mı acaba. Ümit Karan Almanya doğumlu olduğu için eski memleketini de özlemiştir. Bu yüzden Bundesliga'ya uğramak isteyecektir.

İkinci plan ise Anadolu kulüplerinden birisiyle anlaşmak olabilir. Ümit Karan'ı hala çok isteyen kulüpler var ve orta sıralara oynayan Anadolu takımlarında müthiş katkı verebilir. Ümit Karan bu haliyle üç büyüklerde forma giyemez çünkü fiziksel olarak çok zayıflamış. Eskşehirspor'da onun için güzel tercih olacaktır veya bir ara kendini bulduğu Ankara'ya da geri dönebilir. Galatasaray Türkiye'den istediği futbolcu transferlerlerinde onu takasta da kullanmak isteyecektir ama Ümit Karan buna yanaşmaz. Hasan Şaş'ın sözleşmesi bittiği için ayrılmak rahat oldu ama Ümit Karan'ın sözleşmesi devam ettiğinden ayrılışı biraz sancılı oluyor. Ayrıca kendisini bedavaya da bırakmak istemediğimizden transferi henüz netleşmedi. Bir ara Tümer'in yanına Larissa'ya gitmesi mümkündü ama istediği yıllık ücret yüzünden 500 bin euro bonservisten olduk. Şimdi bonservis kazanmak için tek umudumuz Frankfurt kaldı ama Ümit Karan'a Anadolu yolları gözüktü gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir