13 Haziran 2009 Cumartesi

Olacağı Buydu


Formula 1'in (F1) şampiyon takımlarından Ferrari, şartlar değişmediği takdirde, gelecek yıl Formula 1'de yer alamayacaklarını duyurdu. Formula 1'in şampiyon takımlarından İtalyan Ferrari, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun (FIA) Formula 1'de yaptığı kural değişikliklerine yönelik tepkisini artırarak, şartlar değişmediği ve talepleri kabul edilmediği takdirde gelecek sezon F1'de yarışmayacaklarını açıkladı.

Ferrari'nin bu kararını, bu sezonun sürpriz takımı ve şampiyonluğun en büyük adayı Brawn GP, Mc-Laren Mercedes, BMW Sauber, Renault ve Toyota da destekliyor.

Zaten son zamanlarda yükseliyordu sesler Fia'ya karşı bu sesler artık ayyuka çıkmış durumda. Ferrari resmi açıklamayı yaptı ve eğer şu 40 milyonluk bütçe konusunda ısrar edilirse gelecek yıl Formula'ya katılmayacaklarını söyledi. Aslına bakarsak bu senede çok başarılı olamadılar şu ana kadar yapılan 7 yarışta. Ki takımlar sıralamasında da 4. sıradalar 7 yarışta sadece 20 puan toplayabildiler. Bütün bu kötü gidişe rağmen Ferrari'siz bir Formula sezonu gerçekten çok yavan olabilir.Çözemediler yani şu bütçe meselesini. Tamam koyulmuş kurallar var ama bu kurallarda takımlar için koyuluyor sonuçta. Takımlar memnun değilse bir orta yolun bulunması şart. Şimdi iş Ferrari ile bitse tamam taviz verilmesin ama McLaren, Renault ve Toyota'da destekliyor sonuçta. 10 takımın 5'i 6'sı karşıysa vardır elbet bir sebebi bunun. Max Mosley'in koltuğu sallantıda gibi duruyor. Bakalım el mi yaman yoksa bey mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir