16 Haziran 2009 Salı

Servet Çetin ==> Marsilya

Fransa'nın Marsilya takımının, Galatasaray'ın ve milli takımın başarılı futbolcusu Servet Çetin'e olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Fransız kulübünün ısrarlı teklifleri karşısında önceleri geri adım atan Sarı-kırmızılı kulüp, başarılı savunma oyuncusunu satmak üzere.Fransız kulübün günlerdir süren transfer teklifini bir çok defa reddeden Sarı-kırmızılılar, Marsilya'nın önerdiği bonservis bedelini 6 milyon Euro'nun üzerine çıkarmasıyla bu teklifi daha da ciddiye düşünmeye başladılar. Öte yandan Servet'in satılmasıyla elde edilecek gelir ile en az iki yabancı stoper almayı planlayan Sarı-kırmızılı kulüp, bir ya da iki gün içerisinde Servet'in bonversini Marsilya'ya vereceği öğrenildi.

Galatasaray'a geldiğinden bu yana futbol kalitesini yükselten, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'da adını duyuran Servet Çetin'e Marsilya'dan çok iyi teklifler geliyor. Gerets döneminde de Servet'in peşinden çok koşan ama istediğini alamayan Marsilya Servet için 8 milyon euro önermiş durumda. Servet Galatasaray için çok önemli durumda ama 28 yaşındaki futbolcuyada 8 milyon euro verilmesi Galatasaray açısından çok önemli. Bu transfer döneminde böylesine sıcak paraya ihtiyacımız olacaktır. Zaten stoper arıyorduk bu para akışınında sağlanmasıyla güçlü savunma hattımızı kurabiliriz. Galatasaray'da ki stoper oynayabilecek futbolculara bakıyorum Emre Güngör (sakat olmazsa), Emre Aşık, Semih Kaya, Mehmet Topal ve Hakan Balta gibi gözüküyor. Yeni alınacak kaliteli stoperlede güçlü savunma hattımız olacaktır. Ben Galatasaray'ın Türkiye'nin O.Lyon'u olması taraftarıyım. çünkü güçlü altyapımız sayesinde giden futbolcunun yerini doldurabilme özelliğine sahibiz. Servet için düşünülen 8-10 milyon euro bonservis bedellerinede bu transferleri gerçekleştirmeliyiz. Sezon ortasında Servet'in sözleşmesini uzatarakta çok iyi iş yaptık bu sayede bu transferin değeri biraz daha arttı. 

Rijkaard yaptığı açıklamada Servet ve Mehmet Topal gibi transfer teklifi alan futbolcuların takımdan ayrılmamasını söylemiş. Rijkaard'da haklı yeni geldi ve takımın iskeletini oluşturan parçaların ayrılmasını istemiyor. En azından bir sezon bu futbolcularla çalışırsa yerlerini yeni isimlerle doldurabilecek duruma gelebilir. Ama Servet'e gelecek sezon böyle teklif gelir mi bilmiyorum. Bu yüzden bu transfer biraz karmaşık gözüküyor. Servet'te her fırsatta Avrupa'da oynamak istediğini belirtiyor o da Marsilya'ya gitmek isteyecektir. Bu transfer için bir iki gün beklememiz gerekecek.

3 yorum:

  1. Yüzde 90 kesin abi. Rijkaard gitsin derse gidecek.

    YanıtlaSil
  2. Rijkaard değil ama Ednanlar satacaklar. Satmaları bence bir hata değil. Galatasaray'ın bundan sonra yüksek fiyatla oyuncu satabilmesi için önemli Servet'in Marsilya'ya gitmesi. Giderse üzülmem am yeri kolay kolay dolmayacağı aşikar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir