21 Haziran 2009 Pazar

Sonunda İyiler Mutlaka Kazanır

Şampiyonluğun mimarlarından Kaya Peker final serisi ve Efes'in 13. şampiyonluğu hakkında açıklamalarda bulundu. Beşinci fakat en anlamlı şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kaya serinin gerginliğinin son maçta patlak verdiğine dikkat çekti. ''Olaylar çıkınca içeri kaçtım. Her şey o kadar ani gelişti ki... Koridora gittim ve yere oturduğum anda, ne kadar önemli bir iş başardığımızı anladım'' Gerçekten maç biter bitmez ilk saldırıya uğrayanlardan birisiydi ve Ergin Ataman'ın çabasıyla içeri kaçabilmişti. Aslında ordaki en güçlü adamların başında geliyordu. Yani istese bütün saldırıları püskürtebilirdi ama efendiliğinden asla ödün vermeyerek soyunma odasına girmeyi tercih ederek çok büyük bir artıyıda hanesine eklemiş oldu.

''Güvenlik yetersizdi. Genelde baktığımızda polis sayısının az olduğunu görebiliyorduk. Polis sayısı yeterli olsaydı, olaylar olmayabilirdi, ama biz, maçtan önce sadece kazanmaya odaklandık. Maç bitimiyle hemen etrafına bakıyorsunuz neler olabilecek diye. Maçın ardından gelebilecek insanları düşünerek hemen içeri kaçtık'' Bu maçta böyle bir şey olacağı artık kesindi. Sonuçta Fenerbahçe Ülker'in salonunda oynanan bir maç var, Efes Pilsen şampiyonluğa oynuyor eğer kazanırsa bitecek, gergin geçen 5 maç oynanmış güvenliğin hat safhada olması şart. Fakat çok üstünde durulmadı sanıyorum. Birde basketbolda bu kadar gerginliğe ben ilk defa şahit oldum. Yani çekişme tabiki olacak sonuçta rekabetin olduğu her yerde çekişme, gerginlik olur ama böyle parkelere inmek, rakip oyunculara saldırmak falan.. Olmasaydı iyi olurdu ama neyse oldu artık.

Kaya Peker, 2-0 geriye düşmelerinin, kötü bir takım olmalarından kaynaklanmadığını belirterek, ''Daha sonraki maçlarda bir şeyi değiştirmemiz gerekmiyordu. Sadece, basketbolumuzu aynı düzeyde oynamamız gerekiyordu. İlk maçlarda çok kötü hücum etmiştik, şut yüzdemiz düşüktü. Bazen top girmiyor. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Şutları soktuğumuz maçlarda zaten bu gözüktü'' diye konuştu. Ben açıklamaların bu kısmını çok beğendim ve Kaya'ya olan saygım bir kat daha arttı. İlk iki maçtaki eksikliklerinin farkına vararak kalan dört maça çıktılar demekki. O eksiklikleri gayet güzelde kapatmışlar şampiyonluğa uzandılar.

Kaya'nın nezdinde Efes Pilsen camiasını bir kez daha kutluyorum. Hakedilmiş bir şampiyonluk kadar değerlisi yoktur sanırım takım oyunlarında. Bu şampiyonluğuda sonuna kadar hakettiler keyfini sürmek en doğal hakları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir