27 Haziran 2009 Cumartesi

Trabzonspor'da Transfer Gündemi Karışık

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda en büyük iki sıkıntısı forvetlerinin kağıt üzerinde kaliteli futbolcular olmasına rağmen gol yollarında yetersiz kalışı ve saha içinde lider eksikliği yaşamalarıydı. Bu sezon ise bu sıkıntıları yaşamamak için bütün Trabzon Fatih Tekke ismi üzerinde yoğunlaşmış durumda. Fatih Tekke geçenlerde yaptığı açıklamada Türkiye'ye dönebileceğini ve Trabzonspor'da forma giymek istediğini belirtmişti. 32 yaşına gelen Fatih Tekke'de artık futbolunun son dönemlerinde Trabzonspor'da şampiyonluk görmek isteyecektir. Çünkü en büyük hayali bu. Dışarıda hangi Trabzonlu'ya sorsak Fatih Tekke'nin takıma geri kazandırılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca kombine satışlarıda geçen sezonun çok gerisinde kaldı bu transferle kombine olayınıda toparlamış olacaklar. Tekke'nin geri dönüşüyle hem saha içinde lidere sahip olacaklar hemde forvet hattında yaşadıkları sıkıntıyı üzerlerinden atacaklardır. Bu transferin 1.5 - 2 milyon euro'ya gerçekleşmesini bekliyorum.

Trabzonspor'un yaşadığı büyük sıkıntılardan birisi de yabancı kontenjanının dolu olması. Bordo - mavili takımda şu anda Yattara, Tjikuzu, Song, Faty Papy, Brüls, Isaac, Colman, Cale, Sylva ve Alanzinho olmak üzere toplam 10 yabancı futbolcu bulunuyor. Tjikuzu ve Brüls'e de bu yüzden resmi sözleşme imzalatılamıyor. Bu sebeple Faty Papy, Song ve Isaac satış listesine konuldu. Papy genç ve gelecek vaad eden futbolcu onun Çaykur Rize'ye kiralık verilmesi söz konusu. Song ise yaşlandı onu da kadroda tutmak istemiyorlar. Isaac ise geçen sezon neredeyse hiç katkı veremedi. Yalnız anlamadığım olay Cale'yi de elden çıkarmayı düşünüyorlar. Cale geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un parlayan yıldızıydı ve birçok takımdan da transfer teklifi almıştı. Şimdi bu tekliflerin kabul edilmesine karar verildi. Tabi bunda Ferhat Öztorun transferinin de etkisi olmuş olabilir ama şampiyonluğa giden Trabzonspor'da Cale mutlaka takımda tutulmalı.

Ayrıca Trabzonspor Ferhat Öztorun ve Zafer Yelen'den sonra üçüncü resmi transferine imza atmış oldu. Gençlerbirliği'nin futbolcusu Engin Baytar'ı transfer ettiler. Bir süredir bu transfer için uğraşılıyordu ama çok fazla bonservis ücreti olduğu için bir türlü gerçekleşmemişti. Engin Baytar aslen Trabzonlu olduğu için Trabzonspor'un simge isimlerinden birisi olmaya aday. Egemen Korkmaz'da olduğu gibi Engin Baytar'da büyük destek görecektir. Orta sahada sağlam futboluyla göz dolduruyor. Son olarak Serkan Balcı ile de sözleşme yenilendi. Serkan Balcı'da takımın önemli futbolcularından. Geçtiğimiz sezon isteneni verememesinin nedeni sağ bek oynatılmasıydı. Serkan Balcı defansif orta saha olarak forma giyerse önemli katkı vereceğini düşünüyorum. Hüseyin Cimşir'le de henüz sözleşme yenilenmedi büyük ihtimalle kendisiyle yollar ayrılmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir