28 Haziran 2009 Pazar

Nedir Bu İspanyollardan Çektikleri

Önce Beşiktaş'tan Del Bosque geçti. Geldiğinde Yıldırım Demirören'in büyük başarısı olarak gösteriliyordu ama gidişi 8 milyon euro'ya patladı. Şimdi ise Fenerbahçe Aragones'i göndermek için çabalıyor bu yüzden anlaştıkları Daum'la sözleşme imzalayamıyorlar. Gelen haberler Aragones ile tazminat konusunda anlaşıldığı ve faturanın 4 milyon euro olduğu yönünde. Del Bosque'nin ardından bir başka İspanyol Aragones'de gider ayak tokatını vurarak ülkemizden ayrılıyor.

Fenerbahçe İspanya'nın başarısına çok güvendi bu yüzden büyük imkanlarla Aragones'i takımın başına getirdi. Aragones geldiğinde Temmuz ayıydı ve Fenerbahçe çalışmalara başlamıştı. Bazı transferlerde bitirilmişti. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ön elemeleri dolayısıyla sezonuda erken açmaları gerekiyordu. 70 küsür yaşında teknik direktöründe bir anda bu işlere hakim olmasını bekleyemeyiz. Üstelik bu adam ilk defa İspanya dışına çıkmış ve ingilizce dahi bilmiyor. Sonuç olarakta Fenerbahçe cephesinde her kulvarda başarısızlık yaşandı. Doğal olarak fatura Aragones'e kesildi ama Fenerbahçe'den bu 4 milyon euro götürdü. Bu para belki Fenerbahçe için mühim değil ama yapılan bu yanlışlıklar sezon başından hesap edilmek zorunda. Apar topar başlayan sezon erkenden bitti.

Ayrıca Aragones ile yollar ayrılmadan Daum ile anlaştılar ve bu Aragones'in eline koz verdi. Haliyle sözleşmesinin feshi için çok uğraştırdı. Tabi yine Daum'un gelişi resmen açıklanmadı ve teknik direktörleri belli olmadan transferler yapmaya başladılar. Öncelikle Türkiye'de öne çıkan futbolcuları topluyorlar sanırım Daum gelince de yabancı transferine başlayacaklardır. Daum tercihi de ilginç bu adamı takımdan gönderen Aziz Yıldırım'dı, şimdi yine takımın başına getiriyor. Daum'un avantajları Türkiye'yi çok iyi bilmesi ve Fenerbahçe'ye hakim olmasıdır. Zaten üç yıl Türkiye'de şampiyonluk sözü verildi yani Fenerbahçe Avrupa'yı şimdiden gözden çıkartmış duruda.

Sonuç olarak Aragones hamlesi diğer Türk kulüpleri için inşallah ders olmuştur. Apar, topar bir teknik direktör getirmek kimseye fayda sağlamaz. Planlarını önceden yapacaksın, teknik direktör işini önceden halledeceksin. Tabi teknik direktör belli olmadan transfer yapmakta yanlış. Fenerbahçe için yine kaosla başlayan bir sezon başlıyor. Haklarında hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor içimden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir