26 Haziran 2009 Cuma

Veni, Vidi, Vici

Bilenler bilir bu üç kelime Sezar'ın vaktinde bir savaşı kazandıktan sonra söylediği üç kelimedir. Anlamı geldim, gördüm, yendimdir ve latincedir. Amerika'nın İspanya zaferini izlerken daha maçın başında bu cümle aklımdan geçti. Dikkatinizi çekiyorum daha maçın başında.. İçime doğdu sanırım Amerika'nın kazanacağı. İspanya'nın bu kazanmalarından sıkıldığımı bir önceki yazıda söylemiştim. Bir yerde tökezlemeliydi ki futbolun güzelliğini yaşamalıydık. Öylede oldu Amerika İspanya'yı 27. dakikada Altidore ile 74. dakikada Dempsey'in golleri ile 2-0 mağlup ederek Konfederasyon Kupası'nda adını finale yazdıran ilk takım oldu. Sen kalk dünyanın diğer ucundan gel Avrupa Şampiyonunu yen. Rakibimiz olduğundan mıdır nedendir bilmiyorum ama İspanya'ya karşı haset bir duygu oluşmaya başlamıştı içimde. Tabiri caizse içimin yağları eridi yani. Maçın sonunda ne kadar haklı olduğumuda gördüm ayrıca. İspanya'dan 2 bilemediniz 3 futbolcu rakiplerini tebrik etti. İspanyol futbolculara ben oldum havaları mı gelmiş nedir bilmiyorum. Ama güzel oldu güzel.. Hep aynı takımları izlemeyelim artık değişiklik iyidir.

Gelelim ikinci maça. Bir gece önce Amerika'nın yaptığı gibi bir sürprizide Güney Afrika Brezilya'ya yapar mı diye herkesin aklından geçiyordu. Hani dillerde favori Brezilya'ydıda aklın bir yerinde de ya acaba olur mu sorusu vardı. Ki bu soru dakikalar geçtikçe kuvvetlenmeye başlamıştı. Zira Dani Alves'in golü 88. dakikada geldi. Böylece benim antipati duyduğum ikinci takımda (sebep sadece vuvuzeladır) yarı finalde elendi. Şimdi finali arkama yaslanıp müthiş bir huzur içinde seyretmeyi planlıyorum Allah'tan bir mani gelmezse. Finale yerel halk çok fazla katılmazsa makbule geçer. Dünya Kupası ise şimdiden gözüme kâbus gibi görünmeye başladı. O gürültü içinde maça konsantre olmak o kadar zorki. Dünkü maçada (ki bu bir itiraftır) sadece 25 dakika tahammül edebildim. Golü bile Youtube'dan izledim. Benim gibi tahammül edemeyip maçı kapatanlara Alves'in Brezilya'yı finale taşıyan güzel frikik golünü izletelim;



Efendim gelelim finale. Final Brezilya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında 28 Haziran 2009 pazar akşamı oynanacak Türkiye saati ile 21:30'da yine. Birde üçüncülük maçı var ki hiç izlemek gelmiyor içimden sebeplerini yukarıda yazmıştım İspanya ile Güney Afrika arasında olacak. Üçüncülük maçıda 16:00'da olacak. İki maçta Trt 1'den naklen yayınlanacak. Böylece pazar gecesi mini dünya kupası, dünya kupasının provası, Konfederasyon kupası artık hangisi içinize siniyorsa işte o sona erecek. Bir cümlede Ömer Üründül için kurayım. Bir kaç yerde Ömer Üründül'ün yorumculuğunu beğenmeyenler olmuş bu bünye İlker Yasin'in maç anlatmasını bile gördü yahu Ömer Üründül kanatsız melek gibi kalıyor. Beterin beteri var yapmayın etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir