26 Haziran 2009 Cuma

2009 Nba Draft


2009 Nba Draftı bu sabaha karşı gerçekleşti. LA Clippers daha önce açıkladığı gibi ilk sıradan Blake Griffin' i seçerken, Memphis ikinci sırada Tanzanyalı pivot Hasheem Thabeet' i seçti. Draftta ilk sürpriz seçim 3. sırada gerçekleşti. Üçüncü sıradan Ricky Rubio' yu seçmesi beklenen Thunders, tercih hakkını James Harden' dan yana kullandı. Hemen ardından Sacramento' da sürpriz bir şekilde Rubio' yu atlayarak Tyreke Evans' ı seçti. Rubio da böylece beşinci sıraya kadar geriledi ve Wolves' a kaldı. Fenerbahçe Ülker' den Emir Preldzic ise 57. sıradan Suns tarafından seçildi.

Draft gecesinin asıl heyecanlı yeri her zaman için yapılan takaslar olmuştur. Aslında bu sene çok heyecan verici takaslar olmadı ama yine de takımlar ihtiyaçları dahilinde kadrolarına takviye yaptılar. İlk takasta Milicic New York yolunu tutarken; Quentin Richardson Grizzlies' a katıldı. Diğer bir takasta ise Sergio Rodriguez Kings' e giderken, Kigs 31. sıradan seçtiği Jeff Pendergraph'ı Portland' a yolladı.

İşte 2009 Nba Draft'ta ilk 15 sıradan seçilen basketbolcular:

1 Blake Griffin
2 Hasheem Thabeet
3 James Harden
4 Tyreke Evans
5 Ricky Rubio
6 Jonny Flynn
7 Stephen Curry
8 Jordan Hill
9 Demar DeRozan
10 Brandon Jennings
11 Terrence Williams
12 Gerald Henderson
13 Tyler Hansbrough
14 Earl Clark
15 Austin Daye

1 yorum:

  1. ricky rubio ve james harden seçimleri dışında mantıklı tercihler olmuş.james harden süprüz yapabilecek bir oyuncu .eğer 3. sıradan seçmişlerse bir bildikleri vardır....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir