7 Temmuz 2009 Salı

1 Numaralı Sorun Çözüldü

Fener’in teknik patronunun ‘Volkan benim için birinci kaleci ama bu iş pozitif bitmezse, başka isimleri yönetime sunarım’ sözünün üzerinden birkaç saat sonra, milli file bekçisi 2 milyon euro’dan 4 yıllık sözleşme yeniledi. Fenerbahçe’de Volkan Demirel kaosunu Daum bitirdi!. Milli file bekçisine aba altından sopa gösteren Alman hoca, yönetimle para konusunda anlaşamadığı için sözleşmesini yenilemeyen Volkan’ın yerini 24 saat içinde doldurabileceğini açıkladı. Bu açıklamadan birkaç saat sonra tecrübeli kaleci, kontratını 4 yıl uzattı. Basınla sohbetinde Daum, ‘Volkan’la anlaşma yapılamazsa B planınız var mı?’ sorusuna ‘Benim için Volkan birinci kalecidir. İnşallah Fenerbahçe’de kalır. Şimdiye kadar B planım yoktu. Çünkü her zaman ‘Volkan’ dedim. Ancak bu iş pozitif bitirilemezse, 24 saat içinde başka kaleci isimleri sunabilirim’ dedi. 2.5 milyon euro talep eden ancak ‘1.6 milyon euro veririz’ karşılığını alan Volkan’ın 2 milyon euro’ya indiği, yöneticilerin de bu rakama razı olup anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Bu konuda nihayete ermiş oldu. Gidecek mi kalacak mı? İmzaladı mı imzalamayacak mı? Sorularının arasında Volkan Demirel kendisini 4 yıllığına daha Fenerbahçe'li yapan imzayı atmış resmi siteden verilen "Volkan yuvada kaldı" haberine göre. Aslında bir süre Fenerbahçe'nin f sini yazmaya niyetim yoktu ama Volkan'ı severim yazmak istedim. Volkan Fenerbahçe'ye öncelik tanıyacağını zaten söylemişti ligin hemen bitiminde transfer dedikoduları çıkmaya başlayınca. Fakat şuda varki istediğini alana kadarda uğraştı ve aldıda. Fenerbahçe'de haklı tabi. Yabancı kontenjanını kaleci ile boşa harcayacağına Volkan'ı elinde tutar. Türk kalecileri içerisinde alternatifi pek yok gibi duruyor olsada geriden başarılı kaleciler geliyor. Ufuk Ceylan gibi, Standart Liege kalesini koruyan Sinan Bolat gibi, yine Fenerbahçe'nin yedek kalecisi Volkan Babacan gibi, Ankaragücü'nün kalecisi Serkan Kırıntılı gibi.. Ben Volkan'ın Fenerbahçe'nin Casillas'ı olmasını isterim hep. En azından Türk kalecilerin daha başarılı olması için artık üç büyüklerden birinin bu istikrarı tutturması lazım ki Fenerbahçe Volkan konusunda ısrarlı olmaya devam ederse tutturacak inşallah.

2 yorum:

  1. Türk kalecilerinin başarılı olduğu tek büyük kulüp Fenerbahçe. Bizim için sevindirici bu durum ama sadece bizimle kalması Türk futbolu adına üzücü.

    YanıtlaSil
  2. Malesef öyle. Yani bir Galatasaray'lı olarak malesef diyorum. Nasıl ki orta sahada ve defansta Galatasaray bir numaraysa kalede de Fenerbahçe öyle. Dileyelim birazda diğer takımlara bulaşsın bu özelliğiniz :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir