7 Temmuz 2009 Salı

Turkcell Süper Lig Artık Başlasın

Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu 7-8-9 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak ve 20 Aralık 2009 tarihinde ligin ilk devresi tamamlanacak. 22-23-24 Ocak 2010 tarihlerinde ligin ikinci yarısı başlayacak ve lig 16 Mayıs 2010 tarihinde sona erecek. Ağustos ayındaki maçlar 21:30'da oynanacak.

Nihayet lig maratonu resmen başladı. 2 ay öncesine kadar yeter sıkıldık bitsin dediğimiz ligi bu kadar özlememiz neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama seviyorum futbolu. Bu sene fikstür çekiminde değişik bir şey yapıldı. Derbi tarihleri fikstür çekilmeden belli olmuştu. 5-10-13. haftalarda olacaktı. 3 büyükler kendi sayılarını çekincede hangi takımın hangi hafta derbi oynayacağı belli oldu. Fikstür falan hikaye aslında 17 takımın 17'siylede bir şekilde maç yapacaksınız hem sahanızda hem deplasmanda. Fikstürde önemli olan futbolun resmi başlangıcının yapılmasıydı ki yapıldıda. Özlemişim.. Turkcell Süper Lig hiç bitmesin yahu!

1.HAFTA FİKSTÜRÜ
Sivasspor-Trabzonspor
Denizlispor-Fenerbahçe
Gaziantepsor-Galatasaray
Antalyaspor-Ankaraspor
İstanbul BŞB-Beşiktaş
Gençlerbirliği-Kayseripor
Bursaspor-Kasımpaşa
Manisaspor-Eskişehirspor
Diyarbakırspor-Ankaragücü

Önemli maçlar

5. hafta
Galatasaray-Beşiktaş
9.hafta
Galatasaray-Trabzonspor
10.hafta
Fenerbahçe-Galatasaray
12.hafta
Trabzonspor-Beşiktaş
13.hafta
Beşiktaş-Fenerbahçe
17.hafta
Trabzonspor-Fenerbahçe

Galatasaray'ı zor bir fikstür bekliyor. Gaziantep deplasmanı ile başlayacak lig. Beşiktaş ve Trabzon maçları ilk yarıda Samiyen'de. Fenerbahçe maçı ise ikinci yarı. Bir nevi mayıslar bizim olsun kasımlar sizin hikayesi yani.. İlk haftanın sürpriz maçı ise şüphesiz Sivas-Trabzon maçı. Birde tuhaf bir tesadüf yaşandı kura çekiminde. 14 mayıs 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçını hatırlarsınız (Galatasaray'lıysanız gülümseyerek). Daum'un son maçıydı o maç ligde. Şimdi Daum'un ilk maçı bilin bakalım kimle? Evet Denizlispor ile. Hayırlı olsun ne diyelim. Birde son maç meselesi var 3 senelik rutin oldu artık Trabzonspor-Fenerbahçe maçları. Lig için şimdiden heyecanlanıyor olmam normal mi acaba? Neyse fikstür ile ilgili resimleri ilerleyen tarihlerde paylaşmak niyetindeyim. Bizi takip etmeye devam edin.

ps: Fikstür resmi eklenmiştir..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir