22 Temmuz 2009 Çarşamba

2009-2010 Formaları {Arsenal}

İngiltere'nin kare ası diye tabir edeceğimiz 4 takım olan Manchester United, Liverpool, Chelsea ve Arsenal'den ilk üçünün formalarını yazmıştım daha önce. Arsenal'i yazmayarak Fabregas'a ne kadar büyük bir ayıp yaptığımın farkına varır varmaz bugünkü forma tanıtımının Arsenal'e ait olmasına karar verdim. Arsenal bu sezon bir çok kulüp gibi 3 farklı forma kombinasyonu ile karşımıza çıkıyor. Nike tarafından tasarlanan formalar yine çok şık çizgilere sahip.

Tek tek incelememiz gerekirse ilk forma Arsenal'in deplasmanlarda giyeceği lacivert forma. Üstünde açık mavi ve ince çizgiler mevcut ki son resimde bu formanın Fabregas tarafından tanıtıldığını görüyoruz. İkinci resim Arsenal'in 3. forma olarak tanıttığı beyaz forması. İlk forma ile ortak noktaları yakaları. Gömlek yakası şeklindeki olan bu yakaların formalara bambaşka bir hava kattığını söylememe gerek yok sanıyorum. Uefa iyiki böyle bir zorunluluk getirmiş. Böylece takımları sadece kendi renkleri ile değil farklı renklerde de görüyoruz. Tabi Manchester, Galatasaray, Roma gibi takımların kırmızıdan başka renk forma giymesi (bilhassa mavi) beni rahatsız etmiyor değil. Ama Arsenal'de bu rahatsızlık yok mesela. Çünkü beyaz bir forma deniyorlar bu sene. Geçtiğimiz sene sanıyorum 3. formaları sarıydı. Oda iyiydi ama değişiklikte iyidir.

Gelelim 3. resme. Üçüncü forma Arsenal'in klasik forması. Emirates'te giyeceği kırmızı forma. 2008'den beri bu formada bir değişiklik olmadı zaten. Aynı kırmızı, aynı beyaz, aynı amblemler.. Bugün diğer günlerden farklı olarak 4. resmi kaleci forması olarak seçtim. Sarısı ve turuncusu hoşuma gittide ondan. Almunia'nın üzerinde bu sene sarı formayı göreceğiz. Hemen hemen her takımı 4 resimle tanıttım ama Fabregas'ın üzerinde formayı görünce dayanamadım onuda ekleyiverdim son resim olarak. 4 forma içinde benim favorim ilk resimde gördüğümüz lacivert forma oldu. Arsenal'e 2009-2010 sezonunda başarılar dilerim. Zira Manchester karşısında ihtiyaçları olacak (:p).





1 yorum:

  1. Formalar şık duruyor aslında. Fabregas'a da yakışmış pazuband.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir