22 Temmuz 2009 Çarşamba

"Mes Que Un Club" Yeni Stadı

Barcelona Kulübü, Nou Camp Stadı'nın yerine deniz üzerinde 150 bin kişilik bir stat projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.İspanya Ligi şampiyonu Barcelona, Nou Camp'ın yerine deniz üzerine müthiş bir stat inşa etmeyi planlıyor. Geçen sezon lig ve Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götüren Katalan kulübüne mimar Emili Vidal tarafından sunulan projede 150 bin kişilik bir stadın yapılması planlanıyor. Ulaşımın sağlanması için 20 metre yüksekliğinde yapılacak bir köprünün yanı sıra, otopark, helikopter pistinin de bulunacağı yeni stadın 1 milyar Euro'ya mal olacağı belirtiliyor. Barcelona'nın şu anda kullandığı Nou Camp Stadı ve yanında bulunan antrenman ve altyapı tesislerinin arazisinin değeri ise 700 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Bir Galatasaray'lı olduğumdan sanırım yeni statlar beni hep heyecanlandırıyor. Hani Aslantepede bizede Türk Telekom Arena diye adı uğursuz, kendi bitmez bir stat yapılıyor, yapılacak ya ondan olsa gerek.. Bu stadı görünce aklıma ilk Dubai geldi. Dubai tarzı bir iş olmuş zira. Onlarda denizi doldurup otel falan yapıyorlar ya.. Şimdide Katalan mimar Emili Vidal böyle bir proje sunmuş. Barcelona'nın stadının geliştirileceği 80bin küsürden 106bine çıkarılması planlanıyordu zaten daha önce. Ama bu yeni stadın 150 bin kişilik olması bekleniyor. 150 bin kişi ne demek yahu?

Stadın maket resimleri basına verilmiş şimdilik. Kabul edilir mi edilmez mi bilinmez bunu Barcelona Yönetimi bilir. Ama böyle bir stat Barcelona'yı gerçekten "Mes Que Un Club" (bir kulüpten daha fazlası) yapar. Hem düşünce olarak hem görüntü olarak enfes görünüyor. Eminim gerçeğide öyle olacaktır. Gözümüz yok Allah daha iyisini versin. Bugün başlasınlar Aslantepe'den önce bitirirler bak ondanda şüphem yok.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir