18 Temmuz 2009 Cumartesi

Adebayor Gidiyor Mu, Kalıyor Mu?

Arsenal ile her konuda anlaşan, hatta Adebayor için çalışma izni çıkaran yönetim, transfere soğuk bakan Togolu golcüyü hala ikna edemedi. Adebayor'un, Tevez, Santa Cruz ve Bellamy gibi golcülerle forma savaşına girmek istemediği, bu yüzden de Arsenal'de kalmaya karar verdiği ifade ediliyor. Menajer Mark Hughes buna karşın, hem Adebayor hem de Chelsealı John Terry'nin transferi için ümitlerini henüz yitirmediklerini söyledi. Hücum yönünden çok zengin bir takım olduklarının altını çizen Hughes, yeni sezon öncesi savunma ve orta alana takviye yapmak için arayışlarının devam ettiğini de belirtti.

Adebayır için Dünya'nın en iyi forvetlerinden birisi desem sanırım yanılmam. Monaco'da yaşadığı başarıların ardından Wenger onu Arsenal'e getirdi ve kurduğu yapılanmanın merkez futbolcularından birisi oldu. Uzun bacakları, bitiriciliği, hava topları hakimiyeti ve süratiylede Arsenal'in hatta Premier Lig'in en iyi futbolcularından birisi olmayı başardı. Arsenal'de 2007-2008 sezonunda 49 maçta 30 gol, geçtiğimiz sezon ise 31 maçta 16 gole imza attı. Geçen sezon sakatlıkla uğraşmasa daha büyük rakamlara ulaşacağıda kesindi. Yalnız anlamadığım şekilde Arsenal Adebayor'un transferine izin verdi. Adebayor'un adı uzun süredir Milan'la geçiyordu ve Milan'dan da Adebayor'u istiyoruz diye açıklamalar geliyordu. Manchester City onca forvet bolluğunda bir sürpriz yapıp Adebayor konusunda Arsenal'le anlaştı. Kadrolarına baktığımızda Tevez, Santa Cruz, Bellamy gibi golcü futbolcular bulunuyor. Tevez ve Santa Cruz'u yeni transfer ettiler Bellamy ise geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılmıştı. Manchester City'nin de bu yüzden transfer politikasını anlamak çok güç yıldız oyuncu diye önüne geleni almaya çalışıyorlar. Takım içinde düzen asla yok. Eto'o içinde çok uğraşmışlardı ama Eto'o yu getirememişlerdi.

Adebayor Manchester City'e katılması durumunda forma şansı konusunda sıkıntı yaşamaz. Bence Santa Cruz'dan da, Bellamy'den de çok üstün durumda. Tevez'le de mükemmel ikili oluşturabilirlerdi. Ama şansını riske atmak istemedi ve takımdan ayrılmak istemiyor. Wenger'in 2-3 senedir yapılanma içinde olduğunu ve Arsenal'in önümüzdeki bir - iki yıl içinde büyük işler başaracağını söylüyorduk. Şimdi bu yapılanmanın kilit oyuncularından Adebayor'u satma kararlarını anlamış değilim. Adebayor'un gidişi direkt olarak Arsenal'in yapılanmasını vuracaktır. Yeri kolay doldurulamayacak isimlerin başında geliyor. Eğer bu yapılanma başarı için değil büyük paralar kazanmak içinse Arsenal doğru hamleler yapıyor diyelim. Manchester City mutlaka değerinin üstünde Adebayor'a teklif vermiştir. Bu yüzden Arsenal'de bu teklife hayır diyemedi. Bu da demek oluyorki günün birinde Fabregas'a da böylesine teklifler gelirse takımdan ayrılışına kesin gözle bakabiliriz.

Ben Adebayor'u Manchester City'de görmek yerine Milan, Real Madrid, Barcelona gibi takımlarda görmek isterim. Milan Fabiano'nun peşindeydi ama onu alana kadar Adebayor'u alabilirmiş. Gerçi Fabiano'yu da alamadılar. Real Madrid Benzema'ya onca para dökeceğine Adebayor'u alabilirmiş. Barcelona Eto'o dan kurtulmak istiyor Ibrahimoviç ne kadar büyük topçu olursa olsun onca parayı dökeceğine daha az maliyete Adebayor'u alabilirmiş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir