18 Temmuz 2009 Cumartesi

Dünya Atletizm Şampiyonasına Doğru

Dünya Atletizm Şampiyonasına hazırlık amacıyla bu yaz yapılan Golden League yarışları büyük önem kazandı. Bazı büyük atletler şampiyona için kendini bu yarışlarda hazırladığı gibi bazıları ise bütün yarışları kazanıp 1 milyon dolar ödüllü altınları kapmak amacıyla Jackpot yapma peşindeler. Usain Bolt Golden Leauge'nin Paris ayağında sahneye çıktı ve 9.79'luk derecesiyle birinci oldu. İyi çıkış yapamasada yaptığı bu derece inanılmaz. Dünya Atletizm Şampiyonasının da 100 ve 200 metrelerde bir numaralı altın madalya umudu Bolt desek yanılmayız. Yalnız bu yıl yapılan yarışlarda Tyson Gay ve Bolt hiç karşı karşıya gelmedi. İkiside Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 ve 200 metrede yarışacaklar. Pekin Olimpiyatlarında Gay sakatlığı yüzünden verimli olamamıştı. Şimdi ise sağlıklı ve Bolt'la yarışacağı günü bekliyor. Bolt mutlak favori olsada Gay'da geçen seneden daha iyi olduğundan sağlam yarışlara ve yeni rekorlara kendimizi hazırlayalım diyebiliriz.

Elena Isınbayeva'da değinmeden olmaz. Görüyorsunuz bu tip yarışlarda 4.65 atlayarak rahatça birinci oluyorki 5.05'lik kendi rekorununun yanından bile geçmiyor. İdmanlarında 5.10'a kadar da atladığı söyleniyor. Rekorları birer cm geliştirmesininde nedeni her bir rekorda sponsorlardan ve devletten ekstra ücretler aldığı için işinide biliyor. Isinbayeva şovunu yine Dünya Atletizm şampiyonasına saklıyor ve yine rakipsiz durumda. 5.06'yı mutlaka atlayacaktır hemde 3. hakkında. İşini zora sokmadan şovunu yapmadan asla rekor kırmaz. Golden League'nin bütün ayaklarına katılıp 1 milyon dolarlık ödülüde büyük ihtimalle kazanacak. Ödülü kazanır kazanmasına da paylaşma ihtimali var çünkü 1 milyon dolarlık ödülü kazanma şansı bazı atletlerinde devam ediyor.

Diğer önemli yarışlara geçersek Etiyopyalı Kenenisa Bekele, 3 bin metre yarışını, Kenya asıllı Amerikalı Bernard Lagat'ın 5 saniye önünde kazanmasını bildi. Bekele ve Lagat'ın çekişmesini Dünya Şampiyonası'nda da izlemeyi umut ediyorum. Bekele tartışmasız alanının en iyisi ama Lagat'da her an onu geçecek düzeyde. Amerikalı bayan atlet Sanya Richards da, 400 metre yarışını rahat kazandı. Çok rahat bir yarış çıkaran Richards, 49.34'lük derecesiyle Jamaikalı Novlene Williams -Mills ve Bostwanalı Amantle Montsho'yu geride bıraktı. Rakipsiz atletlerden biriside Sanya Richards olarak gözüküyor. Jamaikalı Kerron Stewart kazandı, ancak 10.99'luk derecesiyle birinci gelen Stewart yarış sonrasında sakatlandı. Büyük üzüntü yaşayan bayan sprinterin dünya şampiyonasına katılıp katılamayacağı belirsizliğini koruyor. Erkekler 110 metre engelli yarışını, dünya rekortmeni Kübalı Dayron Robles'in yokluğunda Amerikalı Dexter Faulk kazandı. Faulk, Amerikan elemelerini geçemediği için dünya şampiyonasında mücadele edemeyecek. Burada da Amerika elemelerininde ne kadar çekişmeli, büyük şampiyonalara ayarında olduğu gözler önüne seriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir