7 Temmuz 2009 Salı

Aghahowa Ukrayna Topraklarına Geri Döndü

Turkcell Süper Lig takımlarından Kayserispor ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Julius Aghahowa, Shaktar Donetsk'e transfer oldu.Shaktar Donetsk'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Aghahowa ile her konuda anlaşıldığı ve Nijeryalı oyuncunun takımın İsviçre'de yapacağı kampa en kısa süre içerisinde katılacağı açıklandı. Kayserispor'dan açıklanmayan bir ücret karşılığında kendi bonservisini alan Aghahowa'nın Ukrayna temsilcisinden bu transfer karşılığında ne kadar bir ücret alacağı ise henüz açıklanmadı.

Ben Aghahowa'yı Cm 01-02 ve 03-04'den çok iyi hatırlıyorum. Her zaman takımıma alırdım ve birkaç sezon oynattıktan sonra büyük paralara elden çıkartırdım. Kendisi 19-20 yaşlarında Afrika futbolunun gelecek vaad eden futbolcuları arasında gösteriliyordu. Shakhtar Donetsk'de de 7 sezon oynadı ve önemli işler yaptı. Lucescu'nun Shakhtar'ı bugünlere getiren tohumları atmaya başladığında Aghahowa'nın rolü büyüktü. 87 maçta forma giydi ve 32 gole imza atmıştı. Sonrasında Premier Lig'e kapak attı ama tutunamadı. Sürekli yedek kaldığı için gözden düştü ve Kayserispor'la yolları kesişti. Aghahowa'nın Kayserispor'a transfer olduğunda çok heyecanlanmıştım. Cm efsanesinin neler yapacağınıda merak ediyordum. Ligin ilk devresi özellikle Fenerbahçe maçında attığı goller ve taklalarıyla büyük ün yapsada genel olarak istenileni veremedi ve gözden düştü. Bunu gören Shakhtar'da eski futbolcusunu yeniden kadrosuna kattı.

Aghahowa kendinden beklenen gelişimi hiçbir zaman gösteremedi ve ortalama bir futbolcu olarak kaldı. 18-19 yaşlarında Nijerya Milli Takım formasını da giymeye başlamıştı. Shakhtar üç Nijerya'lısı N'Diaye, Okoronkwo ve Aghahowa ile Cm'ler de bayağı söz sahibi olmuştu. Aghahowa hızlı ve güçlü futbolcu. Yalnız bunun dışında bir özelliği yok. Günümüzde böyle forvet oyuncularında teknik özelliklerde çok fazla aranıyor. Şimdi Shakhtar'da da yedek kalacaktır veya Lucescu ondan neler yaratır bilemiyorum. Belki sağ açık olarak da kullanabilir. Ama Aghahowa'nın bıraktığı Shakhtar artık yok geri döndüğünde UEFA şampiyonu olmuş çok güçlü bir takım bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir