7 Temmuz 2009 Salı

Haislip Spurs' e; Morris Efes' e(mi)?

Marcus Haislip' in adı ciddi ciddi Efes Pilsen ile anılmaya başlamıştı ama o Nba' de şansını denemek istedi ve San Antonio Spurs ile kontrat imzaladı. Kontrat yaz ligini ve sezon öncesi hazırlık maçlarını kapsıyormuş. Tahminim yaz liginde ve bir kaç hazırlık maçında forma giyer ve tekrar Avrupa yollarına düşer. Keşke Nba işi hiç olmasaydı da kendisini ligimizde izleyebilseydik ama olmadı. Haislip, Avrupa için gerçekten çok kıymetli bir uzun. Avrupa' daki her takıma doğrudan katkı verebilir. Şansını Nba' de denemek istemesine saygı duymak lazım. Umarım başarılı olur diyeceğim ama Nba' de tutunmasını; tutunsa bile iyi süreler almasını çok zor görüyorum.


Diğer yandan Efes Pilsen' in uzun süredir takip ettiği bir başka uzun Terence Morris ile anlaştığı iddiaları yayıldı. Konu ile ilgili Milliyet Gazatesi'ndeki, Ümit Avcı imzalı haber şu şekilde:

Beko Basketbol Ligi’ni şampiyon olarak bitiren Efes Pilsen, Igor Rakocevic transferinden sonra bir bomba daha patlattı ve geçtiğimiz sezon CSKA Moskova forması giyen Terence Morris ile anlaştı.

İki sezon önce Maccabi formasıyla Euroleague’de yakaladığı 12.4 sayı, 8.3 ribaunt ve 1.5 asistlik ortalamaları sonucu CSKA’ya transfer olan 30 yaşında ve 2.07 boyundaki ABD’li, Rus ekibinin Euroleauge maratonunda da 6.7 sayı, 4.9 ribaunt, 1.1 asist, 1 blok ortalaması tutturdu.
CSKA Moskova’nın bütçe kısıtlamasına gitmesi nedeniyle serbest bıraktığı Morris, İspanyol Barcelona ve R. Madrid’in de transfer listesinde yer alıyordu. Lacivert-beyazlıların kesin anlaşmaya vardığı yıldız basketbolcunun bugün ya da yarın sözleşme imzalayacağı öğrenildi.


Sağlıklı bir Morris Efes Pilsen' e inanılmaz katkı sağlar. Eğer ortalıkta dolaşan dedikodular gibi bir sakatlığı yoksa muhteşem transfer. Avrupa Basketbolu' nu takip edenler özellikle Maccabi' deki performansını hatırlayacaklardır. Dediğim gibi eğer bir sakatlığı yoksa Efes pota altı daha da güçlenecektir.

Efes Pilsen çok sağlam bir kadro kurdu. Her zaman söylüyorum artık Efes Pilsen' de hedef en az Final Four olmalı. Avrupa' nın en kaliteli oyuncularını kadrolarına katıyorlar. Keşke bir de yabancı bir numara alınma ihtimali olsaydı. Bu kadroyu sadece Kerem Tunçeri ve Ender Arslan' a emanet etmemelilerdi. Zaten Ender, bana göre ligin en overrated oyuncularından. Kesinlikle beğenmiyorum ve Efes Pilsen gibi bir takımın guardı olduğu için de çok şaşırıyorum. Muhtemelen planları, Euroleague maçlarında Rakocevic' ten de bir numarada faydalanmaktır. Neyse; umarım yeni transferleri hayırlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir