31 Temmuz 2009 Cuma

AK-47 Polonya'da Yok {Rusya Sıkıntıda}

Bu yazıdan yola çıkarak Andrei Kirilenko ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle haberimize bakarsak Kirilenko bu yaz Polonya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım forması giymeyeceğini açıkladı. Bu son Avrupa Şampiyonu Rusya için büyük bir darbe oldu. Çünkü her ne kadar son yıllarda NBA'de istediği performansı göstermesede Milli Takım'a geldiğinde Kirilenko kimlik değiştiriyordu. Takımın lideri, ihtiyaç olduğu zaman oyunun her yönüne hakimiyetiyle büyük iş yapıyordu. 2 sene önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da Kirilenko en değerli oyuncu seçilmişti ve finalde güçlü İspanya'yı devirirlerken olağanüstü bir maç çıkartmıştı. Rusya'da gelen darbeler sadece Kirilenko tarafından atılmadı JR Holden'da Milli Takım'ı bıraktığı için şampiyonada olmayacak. Holden Avrupa'nın en önde gelen oyun kurucuları arasında yer alıyor. Holden ve Kirilenko'suz Rusya'nın işi çok zor görünüyor. Holden deyince aklıma geldi şunu da eklemek istiyorum. Eskiden basketbolda ABD ve Sovyetler Birliği arasında inanılmaz bir mücadele vardı. İki ülkenin yaşadığı soğuk savaş sporun her dalına da sıçramış durumdaydı. O günleri düşününce bir Amerika'lı olan Holden'ın da Rusya Milli Takım'ının formasını giymesi bir hayli garip.

Kirilenko kişisel sorunları olduğu için şampiyonaya katılamayacağını açıkladı. İnsanların içini, yaşadıklarını bilemeyiz ama izlediğimiz kadarıyla yorumlarda bulunabiliriz. Ben Kirilenko'nun basketbol stilini inanılmaz beğenenlerdenim. Savunması ile ön plana çıkan, iyi blokçu, yeteri kadar skorer 5 x 5 dediğimiz sayı, asist, ribaund, blok ve top çalma konusunda da iyi olan ender basketbolculardan birisi konumunda. NBA'de Utah forması giymeye başladığında oyunuyla herkesi kendine hayran bırakmıştı. Sonradan Utah'da değişen sistem gereği Kirilenko takımın lideriyken bir anda arka plana geçti. Boozer, Daron gibi basketbolcuların arkasında kaldı. Tabi zamanında aldığı müthiş kontratla da Utah'ın salary'sini bayağı şişirdi. Şimdi Kirilenko elden çıkarılmak isteniyor ama öyle bir kontratı var ki buna kimse yanaşmıyor. Bu yıl kontratının son senesi olacak ve kendini göstermek zorunda. Bu yüzden daha çok çalışıp NBA'de başarılı olmak isteyecektir. Milli Takım'a da tam anlamıyla konsatre olamadığı için katılmak istememiştir. Ama ben Milli Takım'ların NBA oyuncularına artı performans getirdiğine inanıyorum. Çünkü yaz döneminden hazır geldikleri için NBA sezonu başladığında da o performansla gidiyorlar.

Milli Takım konusunda her zaman Nowitzki'yi ayakta alkışlamışımdır. Almanya iddalı olsada, iddasız olsada Milli Takım'ı asla aksatmadı. Her türlü sorununa rağmen mutlaka Almanya forması giyiyor. NBA MVP'sinin bunları yaptığını görünce insanın Kirilenko'yu kötüleyesi geliyor. Üstelik geçtiğimiz sezon Nowitzki'nin özel hayatında yaşadığı sorunları da biliyoruz. İşin özüne gelirsek Kirilenko'suz Rusya düşünemediğim için Blatt'in işi çok zor. Rusya ünvanını zaten kaybedecek ama Dünya Şampiyonası'nın da yakınından bile geçemezler.

2 yorum:

  1. Kontratı bu yıl 2011 yazında sona eriyor yanlış bilmiyorsam. Bu yıl bitecek olsa çok rahat alıcı buunurdu. Gerçi ben hala gerçekten takas etmek isterlerse bir alıcısının bulunabileceği görüşündeyim. Geçen sezon ki kötü oyununda Utah'taki mutsuzluğunun da etkisi var bence.

    YanıtlaSil
  2. Kirilenko ile öyle bir takas yapıldı ki cidden bu duruma kimse yanaşmıyor. Malone'ler oynuyorken Kirilenko Utah'ın yeni yıldızıydı ama Boozer geldi devri değişti. İyi oyuncu ama kontratı kaptım yattım niteliğinde değerlendirilebilecek isimlerden :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir