31 Temmuz 2009 Cuma

Frank Ribery Curcunası

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in, Real Madrid'in Franck Ribery için yaptığı 80 milyon Euro’luk transfer teklifini reddettiği iddia edildi. Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre, La Liga'da ''Los Galacticos''u (Galaksi'nin Takımı) oluşturma yolunda olan Real Madrid, üç hafta önce Bayern Münih'in Fransız kanat oyuncusu Ribery'e 80 milyon Euro’luk transfer teklifi yaptı. Bayern Münih yöneticileri Karl-Heinz Rummenigge ve Uli Hoeness ise bu teklifi reddetti. 26 yaşındaki Fransız futbolcu, ay başında, Bayern Münih'ten ayrılıp, Real Madrid'e gitmek istediğini söylemiş, Bayern Münih yöneticileri ise futbolcunun satılık olmadığını her fırsatta dile getirmişlerdi.

Bayern Münih Ribery konusunda neden böyle davranıyor gerçekten anlamak güç. Ribery'nin değeri kesinlikle 80 milyon euro değil ve bu paraya Bayern Münih inanılmaz bir kadro kurar. Zaten Milan maçından gördüğümüz bu takım Ribery'siz de iyi oynadı. Düşünün 80 milyon euro'ya hangi futbolcular takıma kazandırılabilir. Aslında Real Madrid'in halinden en iyi Bayern Münih anlar çünkü onlarda her sezon Bundesliga öapında bir Los Galacticos harekatı yaparlar. Real Madrid'in farkı bu işi Dünya futbolu üzerinde uygulamasıdır. 2011 yılında sözleşmesi bitecek ve 26 yaşına gelmiş bir futbolcu için 80 milyon euro inanılmazdır. Bana sorsan ben Ribery'i 50 milyon euro'ya bile bırakırım. Ribery paranın kokusunu aldı mı asla durmaz. Real Madrid'e transfer olsun 2 sezon sonra daha büyük teklif geldi mi gitmek için elinden geleni yapacaktır.

Parayı bir kenara bırakıp Ribery'nin Real Madrid'e geldiğini düşününce de iyi bir transfer olacak. Kafamda hemen 4-2-3-1 sisteminde bir kadro oluşuyor. Ronaldo - Kaka - Ribery hücum hattının önünde de Benzema oynayınca tadından yenmeyen takım olurlar. Tabi orta sahayı da güçlü kurmak lazım ki Real Madrid bu bölgeyede transferler yapıyor. Defansta sıkıntı yaşadıkları bölgelere iyi futbolcular aldılar sıranın orta sahaya geldiğini düşünüyorum. Ama bu kadar fazla yıldız futbolcu, yüksek kontratlar ve büyük beklentilerle Pellegrini'nin başa çıkmasını zor görüyorum. Günümüz futbolunda kadroya bakınca ben bu kadroyu kesin şampiyon yaparım devri bitti. Yıldız isimleri doğru sistemde oynatmakta artık büyük teknik direktörlük dehası istiyor. Bu yüzden Real Madrid'in mesela Mourinho gibi bu tip baskıları kaldırabilecek teknik direktöre de ihtiyacı vardı.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir