31 Temmuz 2009 Cuma

Bayern Penaltılarla Şampiyon


Dün gece futbola doydum diyebilirim. Önce Galatasaray'ımın Avrupa Ligindeki 3. tur öneleme maçını izledim ve maçın hemen ardından yazımı yazdım. Ben yazıyı yazarken aile efradı Fener maçını izliyordu fakat ne yalan söyleyeyim benim aklım Bayern Munich-Manchester United final maçındaydı. Dün yazmıştım Audi Cup çerçevesinde Manchester Boca Juniors'u 2-1 Bayern ise Milan'ı 4-1 yenerek finale gelmişti. İlk yarıyı kaçırmışım sağlık olsun. Zaten Boca maçına nazaran daha kısır bir maç olmuş. Bayern'e Hamit'ten ötürü bir gönül bağım yok değil aslında fakat içimdeki Man U sevdası bambaşka. Manchester bu maça yeni sezon deplasman forması olan siyah-mavi forma ile çıktı. İlk yarı 0-0 bitmiş.

İkinci yarıda bir umut Galatasaray maçı gibi heyecanlı geçer diye geçtim NtvSpor'un karşısına maçı izlemeye başladım. Fakat Manchester'da sevmediğim belkide tek futbolcu olan Berbatov'u farketmem çok geç olmadı malesef. Bu adam bana antipatik geldiğinden midir nedir bir türlü sevemiyorum ne kendisini ne oynadığı futbolu. Ki gol falanda atamadı. Neyse bırakalım Berbatov'u maça dönelim. Maçın ilk yarısı nasıldı bilmiyorum ama ikinci yarı gayet sıkıcıydı. Karşılıklı boş dönülen ataklar takımların yorgun olmasından kaynaklanıyordu sanırım. Maç penaltılara gitti. İlk 5'li seriyi iki takımda 5'te 4 yaparak bitirdi. 7. penaltılara gelinirken Evans'ın penaltısı Rensing tarafından kurtarıldı. Son sözü ise Van Buyten söyledi ve kupa Bayern'e gitti. Ev sahibi olmanın avantajını mı kullandılar ne yaptılar bilmiyorum ama kupayı aldılar işte. Van Der Sar'a kızdım aslında maçta. Kaç yaşına gelmişsin o kadar tecrüben var yahu insan bütün penaltılarda mı ters köşe olur insaf! Neyse sağlık olsun önümüzdeki maçlara bakalım :)

ps: Penaltıları merak edenler için;



Üçüncülük maçında ise Boca Juniors-Milan karşılaştı. Bu maçı kaçırdım evet bu yüzden NtvSpor'dan arak yapıyorum. Boca Juniors normal süresi 1-1 berabere tamamlanan karşılaşmada yine penaltı atışları sonunda Milan'ı 4-3 mağlup etti. Karşılaşmanın normal süresinden Milan'ın golünü 27. dakikada Thiago Silva atarken, Boca Juniors'un golü 87. dakikada Viatri'den geldi. Amerika'dan yorgun dönen Milan'da turnuvada sonuncu olarak yeni sezon öncesinde dibe vuruşun ilk sinyalini verdi hayırlı olsun.

ps 2: Buda Milan-Boca maçının özeti ve penaltıları;

3 yorum:

  1. Bayern sandığımdan daha iyi bir takım olmuş çok iyi ayağa pas yapıyorlar. Manuda Naniye bayıldım çok yetenekli çocuk dar alanda yaptığı çalımlar C.Ronaldoyu hatırlatıyor maçın hakkı penaltılardı iki takımda iyiydi, Rensing penaltılarda kupayı takımına kazandırdı :) Bu arada penaltı atışlarında rakibbin dikkatini dağıtmaya çalışan Van Der Sar çok komikti rakibe top atıyordu :D ama ters köşe oldu :D

    YanıtlaSil
  2. Bayern Münih Van Gaal'in ardından mükemmel takım oldu. Klinsmann'ın enkazı gitmiş gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Uyanık insandır Van Der Sar :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir