1 Temmuz 2009 Çarşamba

Benzema's Kimse Sana

İspanyol basını, Real Madrid kulübünün Fransa'nın Olympique Lyon takımından forvet oyuncusu Karim Benzema'yı transfer ettiğini iddia etti. Real Madrid kulübü başkanı Florentino Perez'in bir radyoya yaptığı açıklamada, bugün veya yarın yeni bir transfer olacak'' demesinin ardından yeni transferin Benzema olduğunu savunan İspanyol basını, Fransız kulübüne 35 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini belirtti. İlk olarak Valencia'dan David Villa'yı almak için girişimde bulunan Real Madrid, Valencia'nın bu futbolcuyu satmak istememesinden dolayı sonuç alamamıştı. 21 yaşındaki Fransız forvet oyuncusu Benzema, Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in Kaka, Cristiano Ronaldo ve Albiol'dan sonra 4. transferi olacak.

Sürekli söylüyoruz bu yaz döneminde Real Madrid'i çok konuşacağız diye. Yaptıkları astronomik fiyatlı transferler sayesinde Dünya futbol piyasasının dengesini bozan hatta Dünya'da oluşun mali krize meydan okuyan Real Madrid Karim Benzema'yı da 35 milyon euro'ya transfer etmek üzere. Hücum hattını Kaka ve Ronaldo ile baştan yaratan Real Madrid uzun zamandır forvet transferi için uğraşıyordu. Ribery için girişimleri oldu, Ibrahimoviç'in isimi geçti ama kararı Benzema'da kıldılar gibi. Lyon futbolcuları çıkartır, Dünya futbol piyasasına sürer değerini bulan herkeside satar. Buna rağmende Fransa'da her sene şampiyon oluyorlardı. Yalnız geçen sezon şampiyonluk gelmeyince Benzema'yı bir sezon daha kadroda tutmaya karar vermişlerdi. Ama herkesin bir fiyatı vardır sözünü gerçeğe döken Real Madrid Benzema içinde Lyon'un açıklamasını unutturup onu transfer etmek istiyor.

Manchester United'de Ronaldo'nun ayrılmasından sonra Benzema'nın peşine düşmüştü ama Real Madrid bu transferde daha ağır bastı. 21 yaşındaki Benzema Fransız futbolunun Ribery ile beraber en gözde futbolcusu durumunda. Şu an yapılan forvet tanımına birebir uyan özellikleri var. Yani güçlü fiziğinin yanı sıra, çok teknik, bitirici ve yönlü futbolcu. Onu ileride tek adam da oynatırsın ya da santraforun arkasında ki hücum hattının sağında, solunda, ortasında da oynatabilirsin. Bu yüzden çok akılcı bir transfer olur. 2004 yılından bu yana Lyon'da oynayan Benzema 112 maçta 43 gol attı. Fransa Milli Takımıyla da 24 maça çıktı ve 6 gole imza attı.

Ayrıca forvet hattına Álvaro Negredo'yu da transfer ettiler. Bu transfer içinde 4.5 milyon euro bonservis bedeli verdiler. Sırf hücumcu almayıp defansı da düşünerek Raul Albiol'u aldılar ve 15 milyon euro bonservis bedeli ödediler. Kaka ve Ronaldo transferlerini de çoğu kez yazmıştık. Böylesine ücretler gerçekten bu kriz ortamında piyasayı epey bozdu ve değiştirdi. Bazı güç dengeleri daha ön plana çıkmaya başladı. Futbol parası olanın oyunu gibi olursa futbolun tadı azalacaktır. Güçlü takımlar öne çıkan bütün futbolcuları toplayacaklardır. Futbolda endüstri iyi güzel, bu kaçınılmaz ama bu kadarı da fazla. Neyse transfere dönersek Benzema'nın gelişiyle de beraber Real Madrid'de Huntelaar, Van Nistelrooy gibi Hollanda'lılara da yok görünecek. Özellikle Huntelaar için Galatasaray radarlarını açmalı diyorum. Rijkaard'ın Galatasaray'ın da önemli işler yapacaktır. Real Madrid ise elindeki Hollanda'lıları elden çıkarmak için Robben hariç batan geminin malları felsefesini izleyeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir