4 Temmuz 2009 Cumartesi

Bobo Yunanistan'a Yelken Açtı

Matteo Ferrari’yi kadroya dahil etmek için yabancı kontenjanını açmaya çalışan Beşiktaş’ta çok sıcak bir gelişme yaşandı. Zapotocny’nin gönderilmesi düşünülürken, Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Bobo artık futbol hayatını Türkiye’de sürdürmek istemediğini ve Yunanistan’dan gelen teklifi değerlendirmek istediğini bildirdi. Bu gelişme sonrası Beşiktaş yönetiminin ne yapacağı merak edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor ve Eskişehirspor’un istediği Zapotocny de Beşiktaş’tan ayrılmak istemediğini bildirdi.

Beşiktaş'ın şu an da futbolcularına baktığımızda Avrupa'da en iyi piyasa Bobo'ya sahip. Henüz 20 yaşında Beşiktaş'a transfer edilen Bobo 2006'dan bu yana oynadığı Beşiktaş'da 143 maçta 65 gol atmıştır. Bu sayede de değerini bir anda 8 milyon euro'ya çıkarmıştır. Geçtiğimiz sezon önce sakatlık derken dönüşünde de Nobre'nin arkasında yedek kalmasıyla değerini düşürmüştü. Ama sezonun sonuna doğru Nobre'nin sakatlığıyla yeniden formasına kavuşmuş ve şampiyonluğun kilit isimlerinden birisi oldu. Beşiktaş sezona iyi transferler yaparak başladı ve çok fazla para harcadı. Nihat Kahveci ve İsmail Köybaşı transferlerinde yüklü bonservis bedelleri ödedi. Bu yüzden Bobo'nun satılmasına onlarda sıcak bakıyorlar. Bobo 2 senedir zaten Avrupa takımlarının gündeminde önceleri Fransa Ligi'nden teklifler alıyorken şimdi Yunan takımları peşine düştü. Bu yaz döneminde Olympiakos ile anlaştığı haberleri gelmişti ama sonradan bu haber yalanlanmıştı. 

Beşiktaş'ın forvet hattı Nihat'ın transferi ve Batuhan'ın da kiradan dönmesiyle çok güçlendi. Bu yüzden Bobo'yu elden çıkarma imkanı doğdu. Üstelik Holosko ve Nobre'de forvet hattının önemli isimlerinden. Geçen sezonda Nobre'nin arkasında yedek kaldığını düşünürsek ve Nihat'ın banko oynayacağını da bildiğimiz için Bobo ilk 11'in değişmez ismi olmayacaktı. Şu anda 24 yaşında ve Beşiktaş'da gelebileceği noktaya ulaşmış durumda. Bundan sonrası onun fiyatının düşmesi demektir. Gerçi önlerinde Şampiyonlar Ligi var ama gelecek iyi tekliflerde ben Bobo'yu elden çıkartırım. Beşiktaş taraftarı da zaten böyle düşünüyor. 

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir