9 Temmuz 2009 Perşembe

Darius Washington Galatasaray' da


Galatasaray Cafe Crown, ABD'li oyuncu Darius Washington ile sözleşme imzaladı. Geçen sezon Rusya’nın Ural Great takımında forma giyen 1.88’lik oyuncu, guard olarak görev yapıyor.

Darius Washington
Doğum Tarihi: 6 Aralık 1985
Boy: 1.88
Mevki: Guard

Kariyeri
2006 PAOK
2006-07 ČEZ Nymburk
2007 Austin Toros
2007 San Antonio Spurs
2007-08 Aris
2008-09 Ural Great


Darius Washington ismi uzun zamandır belliydi ama resmi açıklamanın gelmesini bekledik. Darius Washington ile ilgili ciddi endişelerim var. Umarım endişelerimde haksız çıkarım.

Darius Washington, El-Amin tipinde bir oyuncu. Yani oynatmaktan çok oynamayı düşünen bir guard. Topu sürekli elinde istiyor. Belki istatistiksel olarak çok iyi bir sezon geçirebilir ama takıma verdiği katkının istatistikleri seviyesinde olacağını düşünmüyorum.

D-Wash ayrıca güçlü bir mental yapıya da sahip değil. Cİddi kopmalar yaşayabilir. Burada koça çok büyük iş düşüyor. En iyi koçlar bile böyle oyuncuları kontrol etmek de zorlanabilir; bakalım Okan Çevik ne yapacak?

Hep olumsuz yönlerinden bahsetmeyelim; olumlu yönleri yok mu, tabiki var. Öncelikle maç sıkışmışken, çıkar bir üçlük atıverir hem tribünleri hem de takımı havaya sokar. Göze hoş gelen bir pas verir uyuyan takımı canlandırır. Dedim ya; El-Amin tipinde bir basketbolcu işte. Ayrıca Atkins' ten de çok daha iyi bir oyuncu. Can Akın ile beraber bir numara standartın üstünde şu anda. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir