9 Temmuz 2009 Perşembe

Galatasaray Kaptanı Arda Turan

Çoookk uzun zamandır beklediğim şu görüntüyü nihayet dün akşamki Casablanca maçında gördüm. Aslında maç yazısını Berkan yazmıştı sabahleyin. Ama ben bloglar arasında tur atarken Klasik Parçalı'da 66 başlıklı yazı altında görünce dayanamadım bir kaç cümlede ben edeyim dedim. Maça dair değil canım bu adamın kaptanlığını ne kadar uzun süredir görmek istediğime dair.

6 numaralı formadır onun gönlünden geçen sayı. Çok büyük bir Arif Erdem hayranıdır çünkü. Arif Erdem'de yıllar yılı Galatasaray'da 6 numaralı formayı giymiştir ya işte ondan ister 6'yı. Fakat kiralık gittiği Vestel Manisa'dan döndüğünde 6 numaralı formayı çoktan Tobias Linderoth'a vermişlerdir. Ne yapsam diye düşünürken aklına 66 numaralı forma gelir ki onunla özdeşleşecektir bu forma. Artık efsane 10 numaralı formayı bile görmeyecektir gözü.. Geldiğinden beride 66 numarayı giyerki Bülent Korkmaz'ın #3'ü, Hakan Şükür'ün #9'u, George Hagi ve Metin Oktay'ın #10'u gibi Arda Turan'ın da #66'sı olacaktır artık. Kaptanlık mevzusunda geçen sene küstürülmüştür biraz. Hertha Berlin maçı öncesi takımdaki kaptanların cezalı ve sakat oluşları sahaya Lincoln'ün kaptan olarak çıkmasına sebep olmuştur ki kaptanlığı en son hakeden adam olduğu konusunda hepimiz hem fikirizdir büyük ihtimal. Neyse Arda Galatasaray'da ikinci kaptanlığı kabul etmem gibi bir şeyler söylemişti o sıralarda ki sonuna kadar haklıydı kim ister ki Lincoln'ün arkasında kaptan olmayı?

Neyse bu tatsız konuları bırakalım geride kaldı hepsi şükürler olsun. Dün bazı basın ve medya organlarında çıkan Arda'ya kaptanlık şoku başlıklı haberlerede kapak olsun bu resim. Galatasaray'ın 2009-2010 sezonundaki kaptanı Arda Turan'dır! Gözü olanında gözü çıksın.. Yürüyedur #66 KK.. Bu arada Arda'nın kaptanlığı geçtiğimiz hafta başında tescillenmişti. Tabi anlayana.. Galatasaray'da saç kazıma işi gelenekseldir. Hasan Şaş zamanından beri takım kaptanları yurt dışı kamplarına ilk kez katılan oyuncuları ve paf takımı oyuncularını kampın ilk günlerinde tekbir ile traş eder. Bu seneki traşı Arda Turan yaptı. İşte o görüntüler;

4 yorum:

  1. videoyu izleme fırsatı bulamamıştım,şimdi izledim.İnanılmaz komik yahu :D

    YanıtlaSil
  2. Resim için tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Kaptanlık olayı çok abartılıyor gibi, bu kadar sorun olmaması gerekirdi. Arda yada Ayhan yada ... hiç fark eden bir şey olacagını düşünmüyorum. Hakan Şükür ve Bülent Korkmaz gibi kaptanları olmuş bir takımın en büyük sorunu bu oyunculardan sonra bayrağı devredecekleri bir oyuncunun o an takımda olmamasıydı. Biz hala onlar gibi bir ideal kaptan arayışındayız. Arda Turan bence bu sezon göstereceği saha içi performansıyla Kaptanlığı ancak gelecek sezon. Geçmiş sezonlar düşünüldüğünde tam manasıyla hak ettiğini söylemek biraz duygusal bir bakış olabilir. Ha ama kaptan olursa da belki ekstra bir olgunluğa da erişebilir. Buna onun kişiliğini iyi analiz edebilecek teknik ekip karar vermeli! Ama Bence H.Kewell Kaptanlık için en ideal adamdır. Oda olmayacağına göre hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  4. Hakan Şükür ve Bülent Korkmaz'dan sonra ideal kaptan arayışımızın nihayetidir Arda Turan. Uzatılması taraftarı hiç değilim çünkü bu takımın kaptanı bellidir artık. Arda bu iş için biçilmiş kaftandır. Galatasaray sevgisiyle, liderliğiyle, takımı yönetebilmesi, gerektiğinde ciddi gerektiğinde eğlenceli biri olabilmesiyle takımda kaptan vasıflarını bünyesinde barındıran bir kaç isimden birisidir.

    Kewell meselesine gelince; duygusal olarak değilde profesyonel olarak bakarsak bende Harry Kewell'ın bu takımdaki en iyi kaptan olabileceğini düşünüyorum. Fakat Arda'nın yurt dışına çıkmadan önce Galatasaray kaptanlığı yapmasını istiyordum hep. Seneye nasılsa %80 olmayacak bu takımda :) o zamanda Kewell kaptan olur ki kimsede yok diyemez zaten artık 3. senesi olacak çünkü..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir