23 Temmuz 2009 Perşembe

Daum'un Vizyonu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe'nin vizyonlara sahip bir kulüp olduğunu ve bu kulüpte şampiyon olacağını söyledi. Daum, Alman spor dergisi Kicker'de yayınlanan röportajında, ''Fenerbahçe ile şampiyon olacakmısınız?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Evet, Fenerbahçe'yle şampiyon olacağım. Yönetimden iyi oyuncular alacağım ve onlardan şampiyon bir takım oluşturacağım'' dedi. Öncelikli hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu ifade eden Daum, Avrupa Kupalarının da önemli olduğunu, ancak kendileri için ikinci planda bulunduğunu kaydetti.

Aziz Yıldırım başkanlığa yeniden aday olmadan önce Türkiye Ligi'nde 3 sezon üst üste şampiyon olma sözü verdi ve bunu gerçekleştirmek içinde ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi. Bu söylemlerden ben kesinin ağzının açılacağını ve çok iyi bir teknik direktör getireleceğini anlaşmıştım. Sonradan Aziz Yıldırım başarılı olmak için teknik direktöründe işine karışacaklarını belirtince garantiye gideceklerini anladım. Nitekim öyle oldu ve son dakika şampiyonluğu kaybettiği için kovdukları Daum'u eskiden Fenerbahçe'den aldığı ücretin çok daha fazlasına takıma kazandırdılar. Bu seçimle aslında riske girmek istemediler. Fenerbahçe ve Türkiye'yi bilen bir teknik direktörle anlaşmak mantıklı. Ama sen Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış bir takımsın. Hedefini bunu yeniden başarmak veya daha ileri taşımak olarak belirleyeceğine 3 yıl üst üste ligde şampiyonluğu hedefliyorsun. Bu ligde zaten ya Galatasaray ya Fenerbahçe şampiyon oluyor. 7-8 senede birde Beşiktaş şampiyonluk kazanıyor. Süper Lig'de şampiyon olmak tabiki önemli ama rutin aynı heyecanı yaşamanın vizyonu nerede bilemiyorum. Param da var diyorsun, dolayısıyla çıtanı Avrupa'ya taşımalısın.

Aziz Yıldırım'ın bu hedefinden sonra Daum'dan da farklı açıklama beklemek yanlış olurdu. Gerçi Daum hayatı boyunca böyleydi Avrupa'ya hedef alıp hiçbir çalışma, planlama yaptığına rastlamadım. Önceliklerini lige verdiklerini Avrupa'yı ikinci planda tuttuklarını söyledi. Geçtiğimiz sezon Galatasaray maçı öncesinde Bordeaux teknik direktörü Blanc'da ligi ön planda tuttuklarını söylemişti. Ama onun geçerli bir sebebi vardı çünkü Lyon imparatorluğunu yıkmaya çalışıyordu. Türkiye'de de böyle birşey olsa anlarım ama 2 sezon önce Chelsea'yi terleten takımın bugün öncelikle ligi hedeflemesi bana çok saçma geldi. Bakalım Fenerbahçe'liler bu durumdan mutlu olacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir