23 Temmuz 2009 Perşembe

Premier Lig'in Suyu Çıktı

Manchester City, Chelsea'nin ısrarla "satmayacağız" yolundaki açıklamalarına karşın, John Terry'nin peşini bırakmıyor. Daily Mail gazetesine göre City yönetimi, Chelsea kaptanına servet önermeye hazırlanıyor. Gazete, City menajeri Mark Hughes'un 48 saat içinde, aylık 1 milyon sterlinlik teklifi Terry'e ileteceğini yazdı. Bir ay için, birçok futbolcunun sezon boyunca kazanamadığı kadar para teklif edilen Terry, City forması giymeyi kabul ederse, bir savunma oyuncusu olmasına karşın, dünyanın en çok kazanan futbolcusu unvanını da eline geçirecek. Zira, Real Madrid'in büyük transferi Cristiano Ronaldo haftada 200 bin sterlin kazanırken, Terry'nin banka hesabına her hafta 250 bin sterlin yatacak. Chelsea ise Terry'e, Frank Lampard ve Michael Ballack'a ödenen para kadar, yani haftalık 140 bin sterlin vermeyi taahhüt ediyor. City yönetimi, Chelsea ile sözleşmesi süren Terry için Londra kulübüne de, 50 milyon sterlinlik yeni bir teklif sunma hazırlığı içinde. Terry'nin Chelsea'de kalıp kalmayacağı yolunda sessizliğini hala koruması, Manchester City'nin teklifini ciddi olarak düşündüğü şeklinde yorumlanıyor.

Real Madrid'e de kızıyoruz, ediyoruz ama Perez kulübü satın almadan (ama kulübü satın almış gibi davranarak) kendi takımına yatırım yapıyor. Yani günün birinde takımdan ayrılsa bile bu yaptıkları Real Madrid'in olacak. Premier Lig'de ise bütün kulüpleri Araplar satın almaya başladı ve futbolun resmen içine ediyorlar. Olmadık ücretler, olmadık hareketlerle Dünya futbolunun piyasasını çok karıştırdılar. Real Madrid'den sonra bu yaz döneminin en popüler takımı olan Manchester City Terry'nin yakasına yapıştı ve bırakmak istemiyor. Chelsea ve Terry'nin olumsuz açıklamlarına rağmen sürekli teklifi büyütüyorlar. Geçtiğimiz devre arası transfer döneminde de Milan aynı açıklamaları yapmıştı ama büyük teklifi görüncede kabul etmişti. Kaka gelen teklifi reddederek karakterini ortaya koydu ama Real Madrid transferiyle de bizleri şaşırttı. Bugün bizlere Terry'i sorsalar inanılmaz bir karakter deriz. Gerçekten çok beğendiğim, gerek futbolunu olsun gerek insan ilişkilerini olsun hayran kaldığım futbolcuların başında geliyor. Chelsea kendisini satmak istemiyor bunun içinde her türlü teklifi reddetti ama Terry'i para bozmuş olacak ki gelen astronomik teklifi düşünmeye başladı. Bu durumda da Chelsea kendisini satmak zorunda kalabilir. Terry karakter sınavını vermeye başladı City'e transfer olması durumunda birçok insanın kafasındaki tabular yıkılmış olacak.

Diego Maradona, henüz ekim ayında başladığı Arjantin Milli takımı macerasına son noktayı koyacak mı? Efsane isim avukatı Angel Oscar Moyano'ya bakılacak olursa, bu sorunun yanıtı evet. Moyano göre Premier Lig ekiplerinden Portsmouth'un yeni sahibi Süleyman El Fehim, Manchester City benzeri bir takım yaratmak istiyor.Milyarder işadamının Maradona'nın kuzeni Remigio ile çok yakın arkadaş olduğu da biliniyor. Arabian Business gazetesine konuşan avukat Moyano, Maradona ile El Fehim arasındaki transfer görüşmelerinin başladığını ve Arjantin Milli takımının teknik direktörünün bazı ünlü futbolcularla birlikte Portsmoth'un başına geçmeye hazır olduğunu öne sürdü. El Fehim daha önce Maradona hakkında yaptığı açıklamada "Maradona'nın iyi bir teknik adam olup olmadığından emin değilim. Bence kendisi bir kulübün başkanı olmalı ve hangi futbolcuların alınacağına karar vermeli" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberide Ntvspor'da okudum ve hiç şaşırmadım. Araplar Premier Lig'i resmen istila ediyorlar. Eskiden kendi ülkelerine falan yaşı geçmiş eski Dünya yıldızlarını getirirlerdi. Şimdilerde ise Premier Lig'e kafayı takmış durumdalar. Bu halkanın son kurbanı Portsmouth'da büyük sansasyon peşinde. Bu yüzden önceliği transfer yerine Maradona'ya vermişler. Arjantin Milli Takım'ın da ki kötü gidiş ortada ve Maradona'da zoru gördüğü için her an kaçabilir. Kendine sığınacak gemi arıyor ve bu teklif onun ilaç olabilir. Maradona ne kadar büyük futbolcu olsada ben onu futbolla ilgili herhangi bir şeyin başına getirmem. El Fehim teknik direktörlüğünden şüphe etmiş ama Maradona'yı menejerliğe getirebilirim demiş. Maradona'nın getireceği futbolcudan da hayır gelmez ama onun ismi bile Portsmouth'u bu sezon bol bol konuşmamıza sebep olur.

1 yorum:

  1. Manchester City kadar kızdığım ikinci bir takım daha yok sanırım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir