6 Temmuz 2009 Pazartesi

Florentino Perez Kene Gibi

Florentino Perez kafasına koyduğu futbolcuları almayı, herkesin bir fiyatı olduğunu kanıtlamak için Dünya futbolunun kanını emmeye devam ediyor. Değirmenin suyu nereden geliyor bilmiyoruz ama Real Madrid iyice kendini aşmaya başladı. Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema ve Raul Albiol'e yaklaşık 210 milyon euro bonservis bedeli ödedikten sonra kafasına koyduğu Ribery'i de takıma kazandırmak istiyor. Ribery'i hepimiz çok iyi tanıyoruz para için yapmayacağı şey yoktur. Real Madrid'e transfer olsun daha çok para veren bir takım varsa oraya da gitmek için elinden geleni yapar. Şimdiki hedefi Real Madrid gibi görünüyor. Yaptığı açıklamalarda da Real Madrid'e gitmek istediğini söylesede Bayern Münih'in bu transfer için yaptığı Kanije savunması devam ediyor. Bakalım bu yüksek tekliflere ne kadar daha dayanabilecekler.

Los Galacticos'un 5. hedefi olarak gösterilen Ribery için 47 milyon euro + Robben + Sneijder teklif edildi. Bayern Münih bu teklifi kesinlikle kabul etmeli, bu transferi gurur meselesi haline getirmemeli. Ribery'e sadece 47 milyon euro verseler ben bu transferi yine kabul ederdim. Robben Ribery'nin yerini rahatlıkla doldurabilecek bir futbolcu ayrıca Ribery gibi sorunlar da çıkarmaz. Sneijder ise orta sahaya mükemmel alternatif olacaktır. Bayern Münih'te kendi çapında yıldız futbolcular takıma getiriyor kasalarına girecek bu parayla yapılanmalarına devam edebilirler ayrıca Robben ve Sneijder gibi iki mükemmel futbolcuya sahip olurlar. Bu para Perez'e koymaz o kafasına takmış bir kere Ribery'i takıma getirecek. Gerçi bu transfer olursa Real Madrid'de durdurulması çok güç ofansif hatta sahip olacak. Ronaldo - Kaka - Ribery önlerinde de Benzema'yı düşünemiyorum bile. Liverpool'da Xabi Alonso'yu satabiliriz dediler ki o transferide gerçekleştirirlerse orta sahalarıda taş gibi olacak.

Perez'in ayrıca bu Hollanda düşmanlığını da anlamış değilim. Takım içindeki bütün Hollanda'lı futbolcuları satışa çıkardı. Robben gibi değerden bu kadar kolay vazgeçebiliyorlar. Bu satılık futbolcular bütün büyük kulüplerinde iştahını arttırmış durumda. Özellikle Robben konusunda büyük yarışlar olacaktır. Bence Bayern Münih gelen bu talih kuşunu kaçırmasın.

Florentino Perez yaptığı transferlerin haricinde artık söylemleriyle de gündeme oturmaya başladı. Şimdilerde de Şampiyonlar Ligi'ne takmış kafayı. Elindeki güçlü kadroyla güç gösterisi yapmayı çok seviyor. Bu kadro da bu söylemler yüzünden büyük antipati toplayabilir. 62 yaşındaki tecrübeli yönetici, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi organizasyonunu eleştirerek, turnuvada en büyük takımların yer almadığını, sadece büyük kulüplerin mücadele edeceği bir 'Süper Lig' düzenlenmesi gerektiğini söyledi.Perez, ülkesinin basınına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Avrupa'da sadece en kaliteli ve en büyük takımların yer aldığı, en iyi futbolun oynandığı bir Süper Lig kurmalıyız. Bazı şeyler ne yazık ki sadece Şampiyonlar Ligi'nde olmuyor ve Şampiyonlar Ligi yetersiz."Real Madrid başkanı, kurulmasını istediği Avrupa Süper Ligi'nin yerel ligleri aksatmaması gerektiğini de belirterek sözlerini tamamladı. Dünya futbolu zaten bu yüksek ücretlerin önüne geçmek istiyor ki bu tip uygulamalara karşı çıkacaktır. Platini'nin ayrıca Şampiyonlar Ligi konusundaki tutumu da ortada. Küçük takımlarında ligde yer alabilmesi için zaten statüyü değiştirmişti bu yüzden Perez'in bu önerisini kaale bile almayacaktır. Aksine tepki dolu mesajlarını da bekliyorum. Önümüzdeki sezon Real Madrid ile çok uğraşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir