5 Temmuz 2009 Pazar

Zayton Cup | Galatasaray 1 - Al Ahly 0 {Genç Kazanma Operasyonu Tam Gaz}

Maçtan önce değinmek istediğim başka bir konu var, sanki rüya görüyoruz. Rijkaard kendi teknik ekibiyle birlikte üzerinde Galatasaray kıyafetleriyle oturuyor, futbolculara taktikler veriyor. Gençlerimize bol bol şans veriyor ve Galatasaray için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Türkiye'de görülmemiş şekilde çok profesyonel bir teknik ekip var. Her konuda Galatasaray'ı hatta Türk futbolunu çok ileriye taşıyacakları kesin. Maça gelirsek Al Ahly ile Zayton Cup'un açılışını yaptık ve maçtan 1-0 galip ayrıldık. Golde ilk yarıda Barış Özbek'in mükemmel penaltı vuruşundan geldi. Bir penaltı nasıl mükemmel olabilir diyebilirsiniz ama topu gönderdiği köşe çok iyiydi. Barış Özbek'ten beklenmeyen hareketler bunlar.

Maç hakkında konuşmak isterimde çok sıkıcı, temposuz, pozisyon açısından kısır ötesi bir maç izledik. FC Kleve maçında olduğu gibi genç ağırlıklı kadroyla maça başladık. Yalnız FC Kleve maçı tempolu ve pozisyonlu geçmişti. Al Ahly maçında ise bunları göremedik. Rijkaard kafasındaki 4-3-3 dizilişini Galatasaray'a aşılamaya devam ediyor. Yaser'i hücum üçlüsünün sol tarafında, Aydın'ı sağ tarafta Erhan Şentürk ise en ucunda oynadı. Yaser ilk hazırlık maçına göre daha iyiydi, sol tarafa hareket getirdi. Arkasında Volkan Yaman yerine Alparslan Erdem'i bulunca sol kanattan daha çok etkili olmaya çalıştık. Sürekli söulüyoruz Alparslan Erdem büyük gelecek vaad ediyor ve bu çocuk değerlendirilmeli. Çünkü ikinci yarıda Volkan Yaman girdi oyuna onu da gördük. Bu adam Galatasaray'da oynamayı hak etmiyor. Tabi Yaser Yıldız'ın sol tarafta ki bu hareketliliği de yetmez. Hala yetersiz, hala güçsüz. Sağ tarafta oynayan Aydın Yılmaz'da aynı şekilde. Rijkaard'ın onu adam edeceğini düşünüyordum ama Aydın Yılmaz bu fizik yetersizlikle zor forma şansı bulur. Orta sahada Barış Özbek - Mustafa Sarp - Emre Çolak üçlüsünü izledik. Emre Çolak'da büyük yetenek olmasına karşın fizik yetersizliği var. Mustafa Sarp kadroda kendine yer bulur ama banko olamaz. O da fizik açıdan güçlü olmasına karşın hücumda çok etkisiz. Barış Özbek ise çok koşuyor ama boş koşuyor. Arada C.Ronaldo özentisi hareketleriyle bana cinnet geçirtiyor. Savunma da ise Servet - Emre Güngör ikilisi sağlam görüntü verdi, rakibe pozisyon vermedi. Ayrıca Uğur Uçar'ı da görmek güzeldi.

İkinci yarıda da kadro daha da gençleşti. Rijkaard genç futbolcularla ilgili kafasındaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyor. Bu genç kazanma operasyonundan Galatasaray büyük fayda sağlayacaktır çünkü potansiteli yüksek futbolcularımız var. Serdar Eyilik, Emre Çolak ve Erhan Şentürk şimdiden ön plana çıktılar. Wydad Casablanca maçına da yedek ağırlıklı kadroyla çıkacağız ama Leverkusen maçında Tobol maçının provasını yapacağımızı ve aslarımızı oynatacağımızı düşünüyorum.

1 yorum:

  1. O zaman bir an önce Leverkusen maçı gelsinde alem bi takım görsün diyelim dimi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir