8 Temmuz 2009 Çarşamba

Gabriel Obertan Manchester Yolcusu


Ronaldo'yu Real'e verdikten sonra tam tabirle köşe olan Manchester Owen'dan sonra şimdide Fransız oyuncu Gabriel Obertan'ı renklerine bağladı. Kimdir Obertan? Galatasaray'lılar mutlaka bu ismi bir yerden anımsayacaklardır. Zira Obertan son 4 sezondur Bordeaux takımında formasını terletmeye devam etmekteydi. Galatasaray'da kaderin cilvesi midir nedir 3 senedir katıldığı Avrupa kupalarında bir Bordeaux yolundan geçer.

Obertan 1989 doğumlu ve 20 yaşında. Geçtiğimiz sezon içerisinde oynanan 54 maçta 3 golü var. Sağ ve sol açık olarak oynayabiliyor. Aslında birazda yaşının etkisiyle sanıyorum dağınık bir futbolcu Gabriel. Fakat Alex Ferguson'un onu hizaya getireceği düşüncesindeyim. Zaten Sir kimleri hizaya getirmedi ki? En fazla 2 bilemediniz 3 seneye yeni Ronaldo'su olur çıkar Ferguson'un. Bordeaux başkanı Jean-Louis Triaud bu transfer için; "Obertan, Chelsea ve Arsenal'e rağmen Manchester United'a imza atmaya çok yakın. Oyuncumuz gelecek sezon büyük bir olasılıkla Manchester United forması giyecek. Bu transfer Obertan'ın gelişimi için de büyük bir önem taşıyor. Onun için Manchester United kaçırılmaması gereken bir fırsat" demişti geçtiğimiz günlerde. Resmi açıklama bekleniyor şimdi. Oda bugün yarın açıklanır sanıyorum. Yıllık 3 milyon pounddan 4 yıllık bir anlaşma imzalandı deniyor. Manchester'da sevdiğim şeylerden biride bu. Rooney gibi, Ronaldo gibi, Park gibi genç oyuncuları alıyorlar. Giggs gibi, Ferdinand gibi tecrübeli oyuncuların yanına monte edip geliştiriyorlar. Ferguson bu sistemi kurdu sistem tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Bize düşende keyifle arkamıza yaslanıp onları seyretmek tabiki.

2 yorum:

  1. Arkadaşlar bu yorumum hepinize...

    lütfen başlıklarda "yolvu" kelimesi kaldırılsın...çok monoton oldu =)

    bu adam kiraya gönderilmişti , hatta belki de düşüş içindeydi ama Sir Alex işini bilir...Keita yerine alabilir miydik onu ? Sanmıyorum isimler çok büyük...

    YanıtlaSil
  2. Evet bende yazdıktan sonra farkettim "yolcu" kelimesinin can sıkmaya başladığını ama el alışkanlığı olsa gerek :)

    Geçtiğimiz sezon kiralıktı Lorient'te onu yazmayı atlamışım. Keita yerine alabilirdik belkide ama sanıyorum biz daha çok forvet oynayabilecek bir isim arıyorduk. Obertan biraz daha orta saha oyuncusu görüntüsü çiziyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir