1 Temmuz 2009 Çarşamba

Galatasaray'da Basketbol Gündemi

Daha önce Zafer Kalaycıoğlu' nun sözleşmesinin 1 Temmuz' da bittiğini ve kulübün transferi 1 Temmuz' da açıklayacağını belirtmiştik. Öyle de oldu. Uzun süreli bir anlaşma yapıldığı açıklanmış ama bu uzun sürenin ne kadar olduğu açıklanmamış.Zafer Kalaycıoğlu ile ilgili düşüncelerimi önceki yazılarımda da belirtmiştim. Kesinlikle gelmesini istemiyordum. Gelmesini istememem de koçluk bilgisinden çok geliş şekli etkili. Takıma Fenerbahçe' den gelmesi de etkili değil; nasıl getirildiği etkili. Yoksa Esra Şencebe' de Fenerbahçe' den geldi ama bugün hepimiz onu taparcasına seviyoruz.

Koçluğuna gelince onu da tartışabilirim aslında. Yıllar boyu rakiplerinin bütçesinin 2-3 katına sahip olup zorlana zorlana alınan şampiyonluklar benim gözümde Zafer Kalaycıoğlu' nu iyi koç yapmaz. Euroleague' e gelirsek yıllardır aynı seviyedeler. Daha çeyrek finalin ötesini göremedi Zafer Kalaycıoğlu. Çok eleştirilen ve bana göre berbat bir koç olan Haydar Kemal Ateş de aynı başarıyı yakaladı. Demek ki keramet Zafer Kalaycıoğlu' nda değilmiş.Neyse, artık yapacak bir şey yok. Kabullenimiyorum ama mecburen kabulleneceğiz. Umarım iyi bir sezon geçiririz. Gerçi iyi bir sezon geçirmemiz benim içime sinmeyişini değiştirmeyecek ama...

Bir transfer haberi daha var. Daha önce anlaşma sağlanan ama koç değişikliği falan derken resmiyete dökülmesi uzayan Leuchanka ile de anlaşıldığı açıklandı. Leuchanka, Kress ile karşılaştırdığımız da çok daha iyi bir oyuncu. Avrupa Şampiyonası' nda Ribaund Kraliçesi oldu. Uzun kolları, iyi top hakimiyeti, bir guard gibi boş adamı görmesi iyi özellikleri. Umarım takıma faydalı olur ve beraber nice başarılar kazanırız.

Kress ile yola devam etmeyeceğimiz söyleniyor. Euroleague seviyesi için bence yetersiz bir oyuncuydu. Devam etmememiz bizim için en iyisi olacaktır. Bugüne kadar yaptıkların için teşekküler Kress. Umarım kariyerinde istediğin yerlere gelirsin.


Erkeklerle devam edelim şimdi de. Transfer bakımından çok bereketli bir gün oldu 1 Temmuz. Bir transfer açıklaması da erkeklerden geldi. Geçen sezon Oktay Mahmuti' nin takımı Benetton' da forma giyen Radoslav Rancik, önümüzdeki sene Galatasaray forması giyecek. Oyuncuyu hakkında pek fazla fikir sahibi değilim ama genel kanı oyuncunun yararlı olacağı yönünde. Oyuncunun özelliklerine gelirsek; Slovak oyuncu 2.06 boyunda; 4 ve 5 numara oynayabiliyor. Umarım iyi bir sezon geçirir ve takımımıza faydalı olur.

1 yorum:

  1. Uzun süreli sözleşme 1yıllıkmış :)

    Dün Müge Abla'dan öğrendim orada bir yanlış ifade kullanılmış.

    Uzun yıllar takımımızın başında olan Zafer Kalaycıoğlu daha önce... diye devam edecekken uzun süreli sözleşmesi bulunan diye yazılmış :-)

    1+3 galiba =)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir