19 Temmuz 2009 Pazar

Ibrahimoviç Koptu Gidiyor


Serap Bahar: Gerçek mi şimdi bu? Benim Manchester için bile ayırmaya kıyamadığım Jose ile Zlatan ayrılacaklar mı? Aslında Mourinho'nun çalışmalara başladıktan sonra hiç bir futbolcuyu bırakmam sözlerinden ne kadar kararlı olduğunun farkındaydım. Çalışmalar başlamış hatta formalar bile tanıtılmıştı. Zlatan'ın sırtında yine 8 numaralı Inter formasını görünce yüzüme tatlı bir gülümseme hakim olmuştu nedendir bilinmez. Sanırım içimde ufak çaplı bir Barcelona nefreti başladı ki hiç istemem bunu. Ama bunlarda kaşınıyor canım.

Birde işin Ibra tarafı varki evlere şenlik. Tamam kabul Zlatan Dünya'nın en tehlikeli en kaliteli forvetlerinden birisi ki bence en mükemmeli ama her güzelde var işte bir kusur. Zlatan kaprisli adam. Guardiola dün bir bugün iki çapında bir teknik direktör. Şimdi Barça fanatikleri ama adam Ferguson'un elinden çekti Şampiyonlar Ligi Kupasını diyeceklerdir. Daha öncede dediğim gibi o kupayı Barça kazanmadı Manchester kaybetti. Siz hiç Man U'nun öyle bir taktikle sahada olduğunu gördünüz mü? Ben şahsen hatırlamıyorum. Neyse konumuz bu değil ki daha önce konuşmuştuk. Ne diyordum Joseph, Mourinho kadar başarılı olamaz Zlatan'ı yönetme konusunda. Bir düşünün Barcelona'da kapris yapacak adam var mı? Xavi mi yapacak, Iniesta mı, yoksa Messi mi? Ayrıca Barcelona'nın sistemine pek gitmeyeceğini düşünüyorum Zlatan'ın. Hareketli adam lazım geriye gidip top alacak adam lazım Barcelona'ya. Ibra'yı severim yukarda Allah var ama Barcelona'da başarılı olabileceğine inanmıyorum.

Burak Eren: Inter'e sempatim Mourinho'dan ötürüdür. Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü daha çok da tarzını çok beğeniyorum. Ibrahimoviç'de onun elinde takıma çok yakışıyordu. Inter senelerdir İtalya'da şampiyon ama yıllardır aradıkları Avrupa'da başarıyı bulamadılar. Herkes Mourinho'dan çok umutluydu ama o da ilk senesinde bunu başaramadı. Haliyle Ibrahimoviç'de madalya koleksiyonculuğu yapmaktan sıkıldığı için takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Ibrahimoviç benim Dünya üzerindeki en beğendiğim futbolcudur. Gönül ister Inter'de kalmasını ama onun için Barcelona'nın yeni bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Ben Serap'ın aksine Ibrahimoviç'in gittiği her takımda başarılı olacağını düşünüyorum. Barcelona'ya da Ibrahimoviç'le birlikte sempatim artacak. Messi - Henry - Ibra hücum hattını da izlemek için sabırsızlanıyorum. Real Madrid'in Los Galaktikus harekatına karşılık Barcelona'nın Ibra harekatı demek istiyorum. Futbolcu hakkındaki düşüncelerimi kısa kesiyorum çünkü detayları Serap'la yaptığımız soru cevap kısmında yazacağım.

Serap Bahar: Önce en kritik soru ile başlayalım direk sorayım hatta. Zlatan'ın Barcelona'da başarılı olacağını düşünüyor musun?

Burak Eren: Ibrahimoviç'in sadece Barcelona'da değil hangi takıma giderse gitsin başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü Ibrahimoviç şu an Dünya üzerindeki en iyi forvet oyuncusu. Benim görüşüme görede Dünya üzerindeki en iyi 3. futbolcu konumunda. Inter'i yıllardır sırtladı, götürdü. Onun için tek başına takım yakıştırmasını yapıyorum. Barcelona'nın 4-3-3 sisteminde ileri uçta oynayan futbolcu leblebi gibi gol atmak zorunda. Messi ve Henry kanatlara yakın oynuyorlardı ve Eto'o yu çok beslediler. Eto'o nun başarısındaki anahtar birazda bunda gizli. Bu iki futbolcunun ve orta saha da Xavi ile Iniesta'nın Ibrahimoviç'i beslediğini düşünün. Ibrahimoviç Eto'o dan çok daha başarılı olacaktır. Zaten futbol olarak ikisini kıyaslamam bile. Ayrıca Ibrahimoviç tekniğiyle, hızıyla, kısacası kusursuz futboluyla Barcelona'nın yıkılmaz gücüne daha büyük güç katacaktır.

Serap Bahar: Peki Mourinho'nun Zlatan'ın yokluğunu hissedeceğini düşünüyor musun?

Burak Eren: Inter'in bu sezon için Avrupa'da başarılı olması için öncelikle Ibrahimoviç'in takımda kalmasını sonrasında da hücum bölgesine mutlaka takviyeler yapılmasını söylemiştim. Motta ve Milito transferleriyle hücum gücünü yükselttiler ama takımın olmazsa olmazı Ibrahimoviç'i kaybettiler. Bu Mourinho için çok kötü oldu. Tek telafisi karşılığında Eto'o yu kazanması olacaktır. Yalnız Ibrahimoviç'i kimse beslemek zorunda değil o kendi pozisyonunu da yaratabiliyordu. Eto'o yu ise besleyen futbolcular lazımki goller atabilsin. Inter'e baktığımda da böyle futbolcular göremiyorum. Motta, Milito, Eto'o, Balotelli gibi sağlam forvet oyuncuları olsada Ibrahimoviç'i çok arayacaklar.

Serap Bahar: Sen Inter başkanı olsaydın; Ibrahimovic'i mi yoksa Eto'o + Hleb + 40 milyon euro'yu mu tercih ederdin?

Burak Eren: Ben olsam Ibrahimoviç'i tercih edip en azından bir sezon daha Avrupa'da başarıyı hedeflerdim. Ama Dünya kriz ortamında ve bazı teklifler varki reddedilemez. Ibrahimoviç'de üstelik ayrılmak istediği içinde böylesine bir teklif reddedilemezdi. Ibrahimoviç için 40 milyon euro + Eto'o + Hleb çok iyi teklif. Eto'o ile forvet hattı, Hleb ile de hücum gücü oldukça arttı. Yalnız yukarıdaki soruda belirttiğim gibi Eto'o yu takıma getirdiysen onu besleyecek futbolcularıda bulmak zorundasın.

Serap Bahar: İstatistikler der ki; Zlatan Ibrahimovic 272 maçta 131 gol, Eto'o 308 maçta 164 gol atmış. Oranladığımız zaman Zlatan daha başarılı duruyor ama Barcelona'nın sistemine hangisi daha iyi oturur?

Burak Eren: Barcelona'nın hücum gücü yüksek olduğu için Eto'o çok iyi beslendi ve bu gollere ulaştı. Eto'o nun en büyük özelliği bitiriciliği ve Barcelona'nın sistemine de bu yüzden cuk oturdu. Ibrahimoviç'in ise zaten bitiricilik özelliği var onun farkı çok daha fazla özelliğini olmasıdır. Eto'o nun bitiricili özelliğini Barcelona'da kapatacağı gibi ileri uçta yeni gol silahlarıda yaratacaktır. Bu da Barcelona'nın yıkılmaz hücum gücünü daha da arttıracak. Ibrahimoviç Barcelona'nın sistemine daha iyi oturur diyorum.

Serap Bahar: La Porta'nın açıklamalarından biride David Villa ile ilgili görüşmelerin sürdüğü yönünde. Olurda Zlatan Barcelona'ya gelirse Villa'ya ayrıca ihtiyaç var mı?

Burak Eren: La Porta birazda David Villa'yı Real Madrid'e kaptırmak istemiyor. Şu sistemde David Villa Barcelona'ya çok lüks olur. Ama Henry'i yedeğe çekip Ibrahimoviç'i Henry'nin boşalttığı bölgeyede yerleştirebilirsin. Böylece David Villa ileri uçta oynamış olur. O da Eto'o nun boşluğunu rahatlıkla doldurabilecek tipte futbolculardan.

Serap Bahar: Son soru Barcelona-Real Madrid çekişmesi. Real 3 bölümlük bir show sunmuştu dosta düşmana Ronaldo, Benzema ve Kaka ile. Barcelona ise basın önünde Maxwell'e bir imza attırdı o kadar. Şimdi bu yeni transferler ile birlikte çekişmede son durum ne olur?

Burak Eren: Real Madrid hangi sistemde falan oynayacağını düşünmeden yıldız futbolcular transfer edip Dünya futbolunda gündem yaratıyor. Takımın başına Pellegrini'yi getirdiler ama o bu kadar yıldızla baş edebilecek mi bilmiyorum. Büyük ihtimalle yeni bir sistem yaratacak ama bu oyuncular o sisteme ne kadar uyabilir bunlar birer soru işareti. Barcelona'nın ise Rijkaard'dan bu yana kurulu bir düzeni var. 4-3-3 oynuyorlar ve bu sisteme uygun futbolcular transfer ediyorlar. Sistemlerindeki zayıf halkaları güçlü futbolcularla güçlendiriyorlar. Mesela Abidal'i ben sol bek olarak hiç beğenmem. Dani Alves sağ tarafta harikalar yaratıyorken Abidal ona ayak uyduramıyordu. Maxwell ise Dani Alves'e ayak uydurabilecek tipte bir futbolcu. Ayrıca Abidal oynasa bile Silvinho takımdan ayrıldığı için alternatifsiz durumdaydı. Bu yüzden Maxwell tercihi ilaç gibi geldi. Ibrahimoviç'i ise gösteriş yapmak için değil sürekli kurtulmak istedikleri Eto'o dan hem kurtulup hemde onun yerine çok daha kaliteli futbolcu almak istedikleri için transfer ettiler. Yani Real Madrid gösteriş için Barcelona sistemine sadık kalıp daha da güçlenmek için transferler yapıyor.

1 yorum:

  1. Bu transfere bir pencereden daha bakmak gerekli.Kendi ümit milli takımlarında oynayan Balotelli yi bile sırf ten rengi yüzünden kabullenemeyen ırkçılık konusunda katalanları gölgede bırakan inter taraftarı zlatan ın satılmasıyla oluşan öfkelerini Eto'o ya karşı asla bastıramayacaktır.Eto'o kesinlikle yağmurdan kaçarken doluya tutuldu...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir