8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ivana Vecerova Galatasaray'da

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Çek milli oyuncu Ivana Vecerova ile sözleşme imzaladı. 1.94 boyunda ve 30 yaşındaki oyuncu, center mevkisinde görev yapıyor.

Ivana Vecerova
Doğum Tarihi: 30 Mart 1979
Boy: 1.94
Mevki: Center

Kariyeri
1998-08 Gambrinus Brno (Çek Cumhuriyeti)
2008-09 Ros Casares (İspanya)

19 yaşında başladığı profesyonel kariyerini tam 10 yıl boyunca ülkesinin takımı Gambrinus Brno'da sürdüren Vecerova, geçen sene Euroleague çeyrek finalisti Ros Casares'te oynadı. İspanyol ekibinde ortalama 16 dakika süre aldı, 4 sayı - 4 ribaund ortalaması yakaladı.

Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, bu transferin geçen sezonki oyuncumuz Marina Kress'in yerine yapıldığını ve Vecerova'nın daha farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Mihriban Oğuz ayrıca, Vecerova'nın Ros Casares'te mutsuz olduğu için sözleşmesini feshederek Galatasaray'a geldiğini açıkladı.

Kulüp resmi açıklamayı yapmış. Kress' in gitmesi gerektiğini, Euroleague seviyeleri için çok yetersiz olduğunu defalarca belirtmiştik. Kress gitmesine gitti ama yerine gelen oyuncu Kress' ten daha mı iyi çok tartışılır.

Oyuncu hakkında hiç kimse yeterli bilgiye sahip değil şu anda. Forumlardan hakkında bilgi toplamaya çalışıyoruz ama yeterli değil bunlar tabiki. Bekleyip performansını görmek de fayda var. Ama taraftarın istediği; takıma seviye atlatacak transfer bu mu derseniz, tabiki hayır. Ama yine de pota altının geçen senekinden geriye gittiğini düşünmüyorum. Sonuçta Leuchanka hamlesi iyi bir hamleydi. Geçen sene Avrupa' da Braxton' u kullanamıyorduk; bu sene bunu düşünerek iki uzunu da Avrupa' lı seçtik ama keşke Vecerova yerine daha kaliteli birini seçseydik.

4 yorum:

  1. Daha önce adını hiç duymadım bu oyuncunun.

    YanıtlaSil
  2. Belki de benchte havlu sallasın diye alınmıştır:D Benche havlucu da lazım sonuçta :)

    YanıtlaSil
  3. :)) Hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
  4. sürpriz oldu biraz anladığım kadarıyla..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir