26 Temmuz 2009 Pazar

İyileşte Dön Be Massa

Sıralama turlarının 2. seansında önünde bulunan Rubens Barrichello'nun aracından kopan bir parça Brezilyalı pilotun kafasına isabet etti. Kafasına isabet eden parçadan sonra yaklaşık 170 km hızla bariyerlere çarpan Felipe Massa bir süre hareketsiz kaldı. Kaza'dan sağlık görevlileri hemen müdahalede bulunurken pit alanına gelen helikopter ile Massa hastaneye kaldırıldı. Hastanede hemen müdahalede bulunulan Massa'nın komada olduğu ve uyuduğu, sabah saatlerinde uyanması beklendiği ve sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı.

Aslında yarışı izlediyseniz eğer Felipe'nin kaza esnasında değil daha önce Barrichello'nun aracından kopan parçanın isabet etmesinin ardından bilincini kaybettiğini görürsünüz. Ki yukarıdaki videodanda gördünüz işte araç bariyerlere hızla giderken Massa hiç bir tepki vermiyor. Eğer bilinci açık olsaydı o kadar tepkisiz kalmasına imkan yok. İlk gelen açıklamalar sanıyorum insanları korkutmamak adına olumluydu aslında. Hatta ben bile konuyu yarınki yazacağım Macaristan Grand Prix'i yazısında yazmayı planlamıştım. Yani yazının içinde bir paragrafı Massa'ya ayırıp durumu hakkında bilgi verecek konuyu kapatacaktım. Çünkü ilk açıklamalarda durumunun iyi olduğu sadece bugünkü yarışta yarışamayacağı söylenmişti.

Massa'nın benim için önemi başkadır hep. Schumi'den sonra kırmızıyı bu ufak tefek adama çok yakıştırıyorum. Birisi yorumunda Hamilton kaza yapsa bu kadar üzülür müydüm acaba demiş. Benim içinde aynı durum söz konusu aslında. Evet Hamilton Schumi'nin varisi gibi duruyor McLaren'de ama Felipe kadar sempatik midir sevilir mi işte bunu tartışırım. Bilhassa üstüste 3 İstanbul Park zaferinden sonra Türk Formula severinin gönlünde farklı bir yer edindi. Neyseki ameliyatı iyi geçmiş durumu düzeliyormuş. En kısa zamanda pistlere dönmesini temenni ederim. Çünkü kırmızı olmadan asla.

1 yorum:

  1. Araban 300 takla atar, burnun kanamadan çıkarsın. Bakıyorsun önden kopan bir parça kafana isabet ediyor, beyin kanaması geçiriyorsun. Allah'ın işi işte. Massa umarım çabuk iyileşir, ikinci Senna vakasını motor sporları severler kaldıramaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir