26 Temmuz 2009 Pazar

Linderoth'u Sonunda İzleyebileceğiz

İsveçli futbolcumuz Tobias Linderoth çok zor bir dönemi geride bıraktığını söyledi. Sakatlık süreci boyunca eski günlerine dönme konusunda umudunu hiç kaybetmediğini kaydeden tecrübeli futbolcu, “Artık sağlıklı bir şekilde kariyerime devam etmek ve Galatasaray'a olan borcumu ödemek istiyorum. Formumu en üst seviyeye çıkarmak için disiplinli bir şekilde çalışıyorum. Dilerim hiçbir sorun yaşamam ve yeniden takımın değişmez oyuncularından biri olurum” diye konuştu. Galatasaray'da mutlu olduğunu kaydeden Linderoth uzun süren sakatlığı boyunca sarı-kırmızılı kulüp ve camianın kendisine verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağını sözlerine ekledi.

Bir futbolcu düşünün ki 2 sezon boyunca toplam 15 maça çıkabilsin, geçirmediği sakatlık veya hastalık kalmasın ama kulüp hala onun üzerinde durup 30 yaşına gelsede onu kazanmaya çalışsın. Linderoth öncelikle mükemmel bir profesyonel. Bunca sakatlığın ardından 2 sene boş durmadı ve kendini yine oynayacak duruma getirdi. İlk sezonunda geçirdiği hastalık yüzünden oynayamadı gitti İsveç Milli Takım'ın da sakatlandı sonrada Skibbe'nin yaptırmadığı idmanlar sayesinde de sakatlığı nüksetti ve forma giyemedi. Bu sezona bakarsak Rijkaard'ın normalde Linderoth'u göndereceğini düşünürken onun takımda kalmasını istedi. Çünkü Linderoth Avrupa çapında tanınan, çok kaliteli bir orta saha futbolcusu. Rijkaard'da biliyor ki Linderoth kalitesindeki futbolcular hem kolay bulunmuyor hemde bonservisleri çok yüksek durumda.

4-3-3'ün orta saha kısmında üç futbolcunda oyunun iki yönünü oynamak zorunda. Yalnız orta saha bölümüne 1+2 dersek göbekte oynayan futbolcu defans ağırlıklı sağında ve solunda ki futbolcularda hücuma bol miktarda çıkmak zorundalar. Bu orta sahanın bir futbolcusu da organizatör gibi oynamalı ama defansına da bir o derece katkı vermelidir. Bu futbolcunun Arda Turan olacağını düşünürsek güçlü orta saha alternatiflerimiz içinde oyunun iki yönünü oynayacak futbolcu sayımız aslında çok az. Ayhan Akman biraz bu tabire uyuyor ama onunda hücum anlamında yapamadığı çok şey var. Bu yüzden Linderoth'un gelişi biraz da piyango oldu. Herkes daha futbol oynayamaz derken Tobol önünde ikinci yarıda oyuna girdi ve performansı da göz doldurdu. Oyuna girmesiyle orta sahada pas organizasyonunu iyi yaptı ve hücum organizasyonlarının yükü Arda'nın üzerinden biraz da olsa kalktı. Arda rahatlayınca da Galatasaray hücumları daha verimli hale geldi.

Galatasaray mutlaka bir orta saha transferi yapmak istiyor. Orta sahada Yaya ve Iniesta rollerini üstlenecek futbolcularımız var ama henüz bir Xavi'miz yok gözüküyor. Teknik direktör Rijkaard olunca da örneklerimiz genellikle Barcelona üstünden oluyor. Linderoth tam olarak olmasada Xavi rolünü üstlenebilir. Mustafa Sarp'tan da, Barış'tan da, Ayhan'dan da çok daha büyük verim verecektir. Yeni orta saha transferi gerçekleşmesi durumunda da Mehmet Topal'ı kesip oynayacağını düşünüyorum. Mehmet Topal'ın sorunu hücum anlamında verimsiz oluşu ve çok isabetsiz paslar atması. Defansif anlamda asla lafım olamaz, yönlü futboluna da hayranım. Ama Linderoth orta sahada olursa hem defansı, hem hücumu organize edebilecek tipte. Galatasaray'ın en isabetli paslar atabilen futbolcularından birisi ve futbol zekası çok üst seviyede. Beklenmedik anda çıkartacağı bir uzun topla Baros, Keita, Kewell gibi hücumcular golle burun buruna gelebilir. Bu yüzden Linderoth'un kazanılması şart. 2 sene falan oynamadığına aldırmayın elbette maç eksiği olacaktır ama bu soğuk ülkelerin insanları kendilerini çabuk toparlarlar.

Linderoth'a şu noktada para almayacaksın ama 2 senenin acısınıda çıkartacaksın deseler para almadan sahaya yüreğini ortaya koyabilir. Tobol maçında oyuna girerken taraftarların alkışlarını aldı. Onun yerinde başka biri olsa nasıl olsa sözleşmem var kendime çok bakmasamda olur diyebilirdi. Nasıl olsa garanti parasını alıyor. Lincoln örneğini izliyoruz. Linderoth 30 yaşına gelmesine rağmen sahalara çok güçlü döndü. Galatasaray'a vefa borcunu öndeme vaktide gelmiş bulunmakta. 2 sezon takım ve taraftar sabretti Linderoth'u bekledi. Her sezonda bu sefer oynayacak derken takımı yanlız bıraktı. Hadi Tobi sana güveniyoruz, şu 2 sezonun acısını bu sezon fena şekilde çıkart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir