29 Temmuz 2009 Çarşamba

Jose Mourinho Show

Aslında biz çeşitli konularda yazı dizileri yapacağımıza Mourinho'nun söylemlerinden bir yazı dizisi oluşturabiliriz. Eminim ki oluşturacağımız bu yazı dizisi de acayip tutacaktır. Yine Chelsea'den, Ibrahimoviç'e, Eto'o ya, Manchester United ve Ferguson'a kadar geniş yelpazede çarpıcı açıklamlarda bulundu. Mourinho olmasa bu futbol dünyasının canı çok sıkılacaktı. Bu yaz dönemi transferleri bolca konuşuyoruz ama Ronaldo ve Kaka transferlerini bile bu kadar konuşmadık. Mourinho yine yaptı yapacağını Ibrahimoviç - Eto'o takasını her dakika güncel tutmaya devam ediyor. Bundan bir ay sonra falanda sezonlar başlayacak ama biz Ibrahimoviç - Eto'o takasını konuşmaya devam edeceğiz. Çünkü Mourinho bu olayın sıcaklığını her zaman korumayı başaracaktır. Bu yazıda Mourinho'nun açıklamalarını bölüm bölüm değerlendirmek istedim:

CHELSEA HAKKINDA SÖYLEMLERİ

Abrahamoviç Chelsea'nin başına ilk geçtiğinde Dünya bu tip zengin iş adamlarının kulüp satın alıp, deli gibi transferler yapmasına alışık değildi. Bunu ilk Abrahamoviç başlatmıştı. İlk sezonunda umarsızca transferler yaptı başarısız oldu. Ne zaman takımın başına Mourinho getirildi Chelsea'de birlik ve düzen kuruldu. Takım 50 sene aradan sonra Premier Lig'de şampiyonluğa ulaştı. Chelsea'nın başındayken iki sene üst üste Premier Lig'de şampiyon olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin kapısından döndü. Bir türlü istediklerini yapamadı. Sivri dilinide zaten biliyoruz Abrahamoviç buna daha fazla dayanamadı ve rekor tazminata Mourinho'yu takımdan gönderdi. Mourinho Chelsea hakkında '' Ben Londra'dan ayrıldığımdan bu yana kazanmaya devam ettim, Chelsea ise yerinde saydı '' diyor. Şu an bile Chelsea kadrosuna baktığımızda Mourinho'nun kurduğu düzen işliyor. Mourinho Chelsea'yi ona buna büyük paralar saydıran kulüp yerine, sisteme uygun doğru transferler yapması gerektiğini gösterdi. Aldığı futbolcularla da başarılı oldu. Chelsea Şampiyonlar Ligi finali oynarken Abraham Grant Mourinho'nun mirasını yiyordu. Scoları geldi başarısız oldular ancak Hiddink gibi bir efsane onları toparlayabildi. Mourinho Chelsea hakkında bu söylemlerinde çok haklı.

IBRAHİMOVİÇ - ETO'O TAKASI

Mourinho geçtiğimiz sezon içinde birçok defa Ibrahimoviç'in Dünya'nın en büyük futbolcusu olduğunu belirtti. Inter İtalya'da 4 sezon üst üste şampiyon olurken Mancini dönemi olsun, Mourinho dönemi olsun Ibrahimoviç'in üstüne kurulu bir düzen vardı. Mancini ile Mourinho'nun görünürdeki tek farkı Mourinho'nun biraz daha fazla genç oyunculara yönelmesi oldu. Ibrahimoviç'in takımdan ayrılması Inter'de ki sistemin başlı başına değişmesi anlamına gelecek. Bu yüzden Mancini ve Mourinho arasındaki farkı anlayabileceğiz. Mourinho teknik direktörlük dehasını konuşturmak zorunda. Mourinho'nun bu takasla ilgili son olarak '' Sadece aptal bir antrenör İbrahimoviç'i kaybettiği için üzgün olmadığını söyleyebilir ancak onun yerine gelen oyuncuyu beğenmemek de yalnızca aptal birinin söyleyebileceği bir şey" dedi. Elbette Eto'o da çok büyük golcü ama Ibrahimoviç'le asla karşılaştırılamaz bile. Ibrahimoviç'in üstüne sistem kurabilirsin ama Eto'o yu kurulu sisteme yerleştirebilirsin ancak. Mourinho Ibrahimoviç ile ilgili yanlış söylemler içindeydi, bu son söylemleri ile durumu biraz toparlamış oldu. Ayrıca Eto'o yu Chelsea'nin başındayken de istediklerini söylemiş. Acaba Drogba'nın yerine onu mu alacaktı?

BİTMEK BİLMEYEN FERGUSON TAKINTISI

Mourinho sürekli çeşitli ülkere gitmek istiyor. Chelsea'nin başındayken Real Madrid'e, Barcelona'ya gitmek isterdi. Şimdi Inter'in başında ve Premier Lig'e geri dönmek istediğini söylüyor. Yalnız Premier Lig'de vazgeçemediği bir şey varsa o da Fergosun takıntısıdır. Chelsea - Manchester United rakabeti yaşanırken bu ikili birçok kez karşı karşıya geldi. Hatta geçtiğimiz sezon Inter - Manchester United Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiğinde de Mourinho olayın boyutlarını çok farklı noktalara getirmişti. Şimdilerde Mourinho Manchester United için ''Eğer Manchester yönetimi beni Sir Alex Ferguson'dan sonra düşünüyorsa ben de tabii ki United'da çalışmak isterim" diye görüşünü belirtti. Manchester United bir sistem takımı ve Ferguson inanılmaz bir düzen oturttu. Ferguson istediği sürece Manchester United'in başında kalacaktır. Elbette birgün teknik direktörlüğü bırakacak ama Manchester United'in yeni teknik direktörü Ferguson'un seçeceği isim olacaktır. Bu düzeni asla yıkmazlar. Mourinho'ya baktığımda ise çok aykırı bir teknik direktör. Zaten kendi de biliyor o takımın başına geçemeyeceğini ama sırf gündem yaratmak için söylemlerde bulunuyor. Büyük adamsın Mourinho ne diyelim.

Benim gözümde Mourinho Dünya'nın bir numaralı teknik direktörüdür. Böyle aykırı insanları severim ama Mourinho'ya bu yüzden en büyük teknik direktörde demem. Porto'da yaptıkları orada, Chelsea'ye 50 yıl aradan sonra yaşattıkları ortada. İlk sezonunda Inter'e ve İtalya'ya alıştı. Sezpn içinde başta Adriano olmak üzere birçok sorunla baş etmeye çalıştı. Ibrahimoviç'i kaybetsede Eto'o üzerine sistemi kuracaktır, hücum hattına da kaliteli transferler yaptılar. İtalya'da şampiyonlukları garanti ama Şampiyonlar Ligi için yorumumu sezon başladıktan sonra yapacağım.

1 yorum:

  1. Ya bu adam gerçek olamayacak kadar müthiş :D çok seviyorum yaa :D:D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir