17 Temmuz 2009 Cuma

Kendi Ibrahimoviç'imizi Yazalım Dedik

Birçok haber sitesinde ve bloglarda Ibrahimoviç'in Barcelona'ya gittiği yazıyor ve olası sistemler yorumlanıyor. Ama ben bu transferin resmen gerçekleşmesinin ardından o konuyla ilgili görüşlerimi yazacağım. Çünkü sezonların bitmesinin ardından bu transfer haberi çıktı ve hala gerçekleşmedi. Bu yüzden resmi açıklama gelene kadar beklemekte yarar var. Herkes Ibrahimoviç'i yazdığına göre biz kendi Ibrahimoviç'imizi yazalım. Ibrahimoviç'in futbolunu çok beğenirim hatta en sevdiğim futbolcudur da diyebilirim. Bizim ülkemizde de çoğu insan çok antipatik bulsada Batuhan Karadeniz'in futbolunu çok beğeniyorum. Ülkemizin Ibrahimoviç'i diyebilirim onun için. Batuhan hızlı, güçlü, atletik, hava toplarına hakim futbolcu. Baktığımızda kusursuza yakın futbol yetenekleri var. Onun sorunu psikolojikti, futbol dışında çok fazla skandalla anıldı. Genç yaşında yapılmaması gereken bütün olayları yaptı bizlere futbol öğrenmenin dışında eğitiminde ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Eskişehirspor'da akıllandı dedim orada yine bir skandala imza atsada Eskişehirspor ona sahip çıktı ve Batuhan ligin ikinci devresinde katıldığı takımında 8 gol atmayı başardı. Ayrıca Fatih Terim'in de gözdeleri arasına girip genç yaşında Milli Takım'da forma giydi.

Mustafa Denizli'nin Batuhan'le ne alıp veremediği var bilmiyorum. Bu kadar kaliteli, bana göre Arda Turan'dan sonra gelen en büyük yeteneği kullanmamakta diretiyor. Ertuğrul Sağlam döneminde Batuhan şans buluyordu. Ben bugün Beşiktaş'ın antrenörü olsam Batuhan'ı direk ilk 11'de oynatırım. Galatasaray dışında diğer büyük kulüplerimiz genç futbolculara şans verme, onları kullanma konusunda çok çekingenler. Batuhan Karadeniz Beşiktaş'ın kamp kadrosuna alınmadı ve büyük ihtimalle takımdan ayrılacak. Mustafa Denizli sistemime uymuyor diye Batuhan'a bütün kapıları kapattı. Mustafa Denizli gelip geçici ama Batuhan bu takımın uzun yıllar bankosu olabilirdi ve Beşiktaş ondan büyük paralar kazanabilirdi. Artık Batuhan'ın da gözü açıldı ve herhangi bir takıma kiralık gideceğini sanmıyorum. Keşke Galatasaray'a gelse derim ama bu transfer biraz imkansız olur. Batuhan altyapı takımlarında büyük ilgi çekmişti ve bir arada Manchester City'e katılması gündemdeydi. Şimdilerde kendisini PSV Eindhoven istiyor. Hollanda'lılar futbolcudan anlar ve ön plana çıkan futbolcularını büyük paralara da satmayı bilmişlerdir. Batuhan'da da aynısını yapacaklarını sanıyorum.

Beşiktaş Batuhan'ı bir sene daha kiralık vermek istesede Batuhan'da artık önüne bakmak istiyor. Hollanda Ligi kendini bulacağı ve beklenen patlamayı yapacağı yer olacaktır. Orada daha göz önüne çıkacaktır va işine bu kadar fazla karışılmayacaktır. Batuhan'a belkide Türkiye biraz fazla geldi. Onun için bir ara futbol stili Ibrahimoviç, karakteri Adriano demiştim. Beşiktaş'ta şans bulamayacağını bildiğimden Batuhan'ı PSV'de veya herhangi bir Avrupa takımında görmek istiyorum. Beşiktaş'ın bu genç futbolcu politikasını hiç beğenmiyorum. Müthiş bir altyapıya sahipler ve iyi futbolcular çıkartıyorlar. Ama bu futbolculara 15 yaşında iken teklif geldiğinde onları satmayı düşünebiliyorlar. Geleceği asla düşünmeden günü kurtarma peşindeler. Tigana biraz bu devri değiştirmeye çalıştı ama onun da vadesi kısa sürede doldu. İbrahim Kaş'da geçen sezonun başı bedavaya takımdan ayrılmıştı. Aydın Karabulut'u takasda gönderdiler, aynı şekilde futbolcularını takasda kullanmaya devam ediyorlar. Yıldırım Demirören'in parası bol tabiki İsmail Köybaşı'na verdiği bonservisi biliyoruz. Kendi içinden genç futbolculara şans vermek yerine dışarıdan büyük paralara transfer ettikleri futbolcuları oynatmayı seviyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir