17 Temmuz 2009 Cuma

Avrupa Serüveni Başlıyor

Avrupa'daki temsilcilerimizden Sivaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılan Sivasspor, Belçika’nın Anderlecht takımıyla eşleşti. İlk maçı 28-29 Temmuz'da Belçika'da oynayacak olan temsilcimiz, rövanşı ise 4-5 Ağustos'ta Sivas'da oynayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan temsilcilerimiden Fenerbahçe, Macaristan'ın Honved takımıyla eşleşirken, Galatasaray ise FC Tobol'u geçmesi durumunda Sliema-M.Netanya maçının galibiyle tur mücadelesi verecek. Fenerbahçe ilk maçı 30 Temmuz'da İstanbul'da, ikinci maçı ise 6 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. Galatasaray ise FC Tobol'u elediği taktirde ilk maçı 30 Temmuz'da sahasında, ikinci maçı ise 06 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

2 sezondur yakaladığı başarılı çizgiyle kendinden çok söz ettiren Sivasspor tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkı kazanarak bunu taçlandırmış oldu. Geçtiğimiz yıl tarihlerinde ilk defa Avrupa Kupalarına katılmışlardı ve Intertoto Kupası'nda Braga'ye elenmişlerdi. Sonra o Braga Uefa Kupası'nda iyi yerlere gelmesine rağmen Sivasspor'un Braga'dan aşağı kalan yanı olmamalıydı. Tek handikapı tecrübesizlikti ve bunun faturasını fena ödediler. Şimdi rakipler daha zorlu ve mücadele büyüdü. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kendine çıkabilecek en kolay kurası çektiler. Shakhtar'ın falan gelmesindense ben Anderlect'i tercih ederim. Anderlecht bu seviyede futbol oynayama alışık, büyük tecrübesi olan bir ekip. Bu bakımdan Sivasspor'a göre turu geçmeye yakın taraf olarak görünüyor. Sivasspor'un elinde ise iyi bir kadro var, ligimizde iyi işler yapıyorlar ama Avrupa arenasında neler yapacaklar merak ediyorum. Avrupa maceralarının devam etmesi açısından bu turu geçmek zorundalar. 3. eleme turuna geçerlerse orada elenmeleri durumunda bile Avrupa Ligi'nde oynamaya devam edecekler. 3. eleme turundaki takımlara baktığımızda da Sivasspor'un hemen hemen hiç şansı olmadığını söylemek mümkün. Anderlecht önünde ilk maçı deplasmanda oynamaları avantaj olarak görünüyor. Umarım Sivasspor bu turu geçer.

Galatasaray ve Fenerbahçe ise Avrupa Ligi'nde kolay kuralar çektiler. Tobol ile oynanan ilk maçta genç ağırlıklı kadroyla çıkan ve 1-1 gibi avantajlı skor alan Galatasaray 2. turda da kolay rakipleri çekti. Galatasaray Sliema-M.Netanya eşleşmesinden çıkan rakipler karşılaşacak. Sliema -M.Netanya eşleşmesinin ilk maçı 0-0 eşitlikle bitmiş. İkinci maç Sliema'nın evinde oynanacak ve turu onların geçmesini istiyorum. Çünkü Malta bu aylarda güzeldir gidip görmek lazımdır. Netanya ile eşleşip İsrail'de kan kokusu almaktansa Sliema ile eşleşip deniz kokusu almayı tercih ederim. Ayrıca Malta, Liechtenstein, Andorra ülkelerinin takımlarıyla da eşleşmek her zaman espiri konusudur. Kaleci şöfor, forvet kasap, orta saha veteriner geyikleri hep yapılmıştır bu yüzden bu eşleşme bunu da yaşamak açısından güzel olacak. Fenerbahçe ise Macaristan'ın Honved takımıyla eşleşti. Bu rakip hakkında da pek bilgimiz yok bu yüzden Fenerbahçe'nin yüzde 99 ihtimalle turu geçeceğini söylemek mümkün. Fenerbahçe'nin olası rakipleri arasında S.Graz ve Young Boys gibi dişe dokunur rakipler vardı. Bu takımlarıda elemek kolay ama Honved'le formalite maçlarına çıkmak bence daha isabetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir