4 Temmuz 2009 Cumartesi

Milan'da Transfer Harekatı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın golcü futbolcu arayışlarındaki son hedefi, Klaas Jan Huntelaar ve Luis Fabiano oldu. Golcü futbolcu sıkıntısı çeken ve Brezilyalı yıldızı Kaka'yı Real Madrid'e satan AC Milan'ın, forvet hattı için arayışları sürüyor. İtalyan ekibi, kısa bir süre önce Almanya'nın Wolfsburg takımının golcü oyuncusu Edin Dzeko'yu almak istemiş, ancak Alman kulübü bu transfere yeşil ışık yakmamıştı. Kırmızı-siyahlı takımın asbaşkanı Adriano Galliani'nin, Real Madrid'in gözden çıkardığı Hollandalı Klaas Jan Huntelaar ile Sevilla'nın golcü futbolcusu Brezilyalı Luis Fabiano için temasta olduğu bildirildi. Öte yandan AC Milan'ın, İngiliz takımlarından Arsenal'in Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor ile görüşmeleri sürdürdüğü kaydedildi.

Şimdilerde Milan deyince aklımıza yaşlanan bir kadro geliyor. Üstelik bu kadronun en iyi futbolcusu 27 yaşındaki Kaka'da ayrılınca ortalama yaşları biraz daha ilerledi. Arsenal deyince 25'li yaşlar yaşlı sayılırken, Milan'da 25 yaş 18'lik gibi görünüyor. Milan'ın yaşlandığını ve hamleler yapması gerektiğini herkes söylüyor. Ayrıca kriz ortamı da İtalya'yı vurduğu için Milan bundan çok etkilendi. Bu yüzden Kaka'yı 67 milyon euro'ya sattılar ve bu parayla kadroya genç futbolcular katmayı hedeflediler. Transfer çalışmalarına da başladılar gündemlerinde bir çok futbolcu bulunuyor.

Milan'da öncelikli transfer forvet bölgesine yapılmak isteniyor. Forvet hattına bakınca elde bir Pato var, birazda Boriello diyebiliriz. Bunların dışında Inzaghi yaş haddinden emekli olması gereken futbolcuların başında geliyor. Shevchenko Chelsea'den kiralık gelmişti ama geçtiğimiz sezonda pek yararını göremedik. Ronaldinho'dan da gerektiğinde yararlanılmadı. Milan ısrarla Dzeko'yu istedi ama Wolfsburg bu transfere izin vermedi. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecekler ve kadrolarını korumayı istiyorlar. Zaten teknik direktörleri gitti birde futbolcu kadrosunda zayıflama olursa Wolfsburg'un başarısı bir sezonda sınırlı kalır. Şimdiki hedefleri ise Luis Fabiano, Huntelaar ve Adebayor olarak görünüyor. Luis Fabiano senelerdir Sevilla'da önemli işler yapıyor, geçenlerde yapılan Konfederasyon Kupası'nda da gümüş ayakkabı ödülünü kazandı. Milan'a gelmesi durumunda forvet hattına ilaç olabilir ama Sevilla bu transfere izin vermedi. Adebayor konusunda ise Milan'ın 2 senedir girişimleri var ama Arsenal hedeflerini 2-3 seneye yaydığından Adebayor'u bırakmak istemiyorlar. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Kaka'dan kazandıkları bonservisin önemli bir bölümünü bu transfere harcamış olacaklar. Ama Adebayor Milan'a gelmesi durumunda Milan'ın simge futbolcularından birisi olabilir. Çok isabetli transfer olacaktır. 

Son aday ise Huntelaar gibi görünüyor. Real Madrid'de başlayan yıldız harekatı neticesinde gözden çıkarıldı ve kulüpten ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Real Madrid kulüp içindeki dengeler adına Hollanda'lılarla yolları ayırmak isteyecektir. Aslında Milan için bu bir fırsat olabilir sadece Huntelaar değil, Robben, Sneijder gibi futbolculara da teklif yapsalar güzel olacak. Robben hariç bu iki futbolcunun da yüksek bonservislerle takıma katılacağını düşünmüyorum. Milan için ekonomik olacaktır. Yalnız Huntelaar Milan'ı taşıyacak golcümü tartışırım. Rotasyonda önemli işler yapacaktır ama Milan'ın bankosu olamaz. 

Milan'ın forvet hattı transferini bir an önce çözüp takımı gençleştirme adına hamlelerine devam etmelidir. Transfer piyasası iyice kızıştı ve iyi futbolcuları bu aralarda almak zorundasın. Inter geçen sezonki kadrosunu daha da güçlendirdi ve yine İtalya'nın mutlak favorisi konumunda. Juventus'da toparlanmaya başladı ve iyi transferlerle onlarda güçleniyor. Milan'ın bu iki takımın arkasında kalmamak adına hamleler yapması şart ama öyle bir enkaz yaratılmışki bunu toparlamak çok zor görünüyor. Bu bakımdan Leonarda ateşten gömlek giydi. Hiç teknik direktörlük tecrübesi olmayan birinin Milan gibi üst düzey ve böylesine yaşlı takımı nasıl yenileyecek çok merak ediyorum. Bir Barcelona hayranlığı almış başını gidiyor ama Guardiola'nın hangi yollardan geçerek Barça'nın başına geldiğini biliyoruz. Leonardo'da bunlarda olmadı. Milan'ın teknik kadrosunda bir süre çalıştıktan sonra damdan düşer gibi takıma katıldı. Milan'ı çok zor günler bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir