26 Temmuz 2009 Pazar

Mourinho'dan İnciler

Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho, Zlatan Ibrahimoviç'in gidişinden Samuel Eto'o'nun gelişine birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Mourinho, "Taraftar Eto'o'ya aşık olmakla meşgul olacağı için Ibrahimoviç'in gidişine ağlamaz. Eto'o'nun değeri Ibrahimovic'ten 1 Euro bile daha az değildir. Eto'o'nun yanı sıra 50 milyon Euro ve Alexander Hleb'i kiralık olarak aldık. yani bu transferden karlı çıkan biz olduk" dedi. Mourinho yine açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düştü. Hatırlıyorum geçtiğimiz sezon Manchester United maçları öncesinde Ibrahimoviç'in Dünya'nın en büyük futbolcusu olduğunu söylüyordu. Şimdilerde ise Ibrahimoviç'in gidişini çabuk unutup yeni gözdesi Samuel Eto'o ile ilgilenmeye başladı. Ibrahimoviç transfer olmadan önce onun takımda kalması gerektiğini ve takım düzeninin onun üstüne olduğunu vurgulayıp duruyordu. Bu Mourinho'yu gerçekten anlamıyorum. Tarzını ve teknik direktörlüğünü çok beğeniyorum ama bugüne kadar yaptığı açıklamalar içinde en saçması bu olmuş.

Yıllardır Inter İtalya'da şampiyon olurken takımı tek başına Ibrahimoviç taşıdı. Arkasında çok güçlü de hücum hattı olmadığı için herkes Ibrahimoviç'i ayağında top tutmasını seven, bencil bir futbolcu olarak tanıdı. Aslında bu tür düşüncelerin hepsi yanlış. Ibrahimoviç ile Eto'o yu ben kıyaslamam bile. Samuel Eto'o iyi sistemler içinde müthiş bir sistem oyuncusu olur. Barcelona sisteminde de leblebi gibi gol atıyordu. Gerçi o pozisyonları bana da hazırlasalardı ligde en az 15 gol atardım. Şimdi o sistem içinde Ibrahimoviç'i düşünüyorum inanılmaz olacak. Henry'de büyük transfer olarak geldi ve ilk etapta zorlandı ama şimdi performansını görüyoruz. Messi ile 4-3-3'ün hücum kanatında harika işler yapıyorlar. Inter'e gelince ben sistemlerinin değişeceğini düşünmüyorum. Ibrahimoviç'den beklediklerini Eto'o dan bekleyecekler ve büyük hayal kırıklığı yaratacak. Eto'o kendi başına gol üreten, yaratıcı bir futbolcu değil. Inter hücum futbolcularıda bu tip futbolcuları besleyen bir yapısı yok. Belki büyük para Eto'o, Hleb gibi futbolcuları kazandılar ama Ibrahimoviç gibi bir değeri kaybettiler.

2 yorum:

  1. Bence Eto'o Barcelona'da geçirdiği son sezon kadar olmasa da Inter'de de iyi bir performans sergileyebilir bu sezon. Inter'in sistemi Ibra sonrası değişecek, muhtemelen 4-3-3'e dönecekler ama Milito da göbeğe yakın bir oyuncu. Mourinho işini bilir...

    YanıtlaSil
  2. Mourinho Dünya üzerinde tanıdığım en büyük teknik direktör. Açıklamalarına genelde de katılırım ama Ibrahimoviç için kış aylarında Dünya'nın en iyi futbolcusu derken yaza gelince Eto'o ondan 1 euro az daha az değerde değil deyince bu olmadı :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir