26 Temmuz 2009 Pazar

Shevchenko Kazandığı Parayla Mutlu

Bir süredir adı Fenerbahçe'yle anılan Ukraynalı golcü Andriy Shevchenko kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon İtalyan devi AC Milan'da kiralık olarak forma giyen Sheva, kulübü Chelsea'nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Chelsea'de mutlu olduğunu söylerken, "Ben çok iyiyim, kondüsyonum iyi, kısacası her şey güzel." şeklinde konuştu. Chelsea kadrosunun çok geniş olduğunu söyleyen Ukraynalı yıldız şöyle devam etti: "Takıma yardım edebileceğimi umuyorum. Kadromuz geniş fakat her futbolcu oynama şansı bulacaktır" dedi. Demecinde Milan'daki takım arkadaşlarına da değinen Shevchenko, Maldini'siz bir Milan düşünmenin çok güç olduğunu ve Milan için Maldini'nin çok önemli olduğundan da bahsetti.

S
hevchenko futbol piyasanının gelmiş geçmiş en iyi santraforlarından olduğu bir gerçek. Milan'da yaşadığı 7 sezonda 208 maçta 127 gol attı ve gerek kişisel gerekse takım olarak çok büyük başarılar kazandılar. Sonrasında Milan kendilerine gelen cazip teklifi geri çeviremedi ve 30 milyon sterline Sheva'yı sattı. Sheva'da 30 yaşında transfer olduğu Chelsea'ye 4 yıllık imza attı. 4 yıllık imza karşılığında da yıllık 7 milyon euro kazanıyor. Sheva iki sezon oynadığı Chelsea'de pek aradığını bulamadı ve 47 maçta 9 gol kaydetti. Bunun neticesinde geçtiğimiz yıl Milan'a kiralandı ve 17 maçta oynayabildi. Şimdi Sheva sözleşmesinin son yılını oynuyor ve 32 yaşına geldi. Bu yaşta ve formsuzluğunda da son senesinde kazanacağı 7 milyon euro'yu cebine atmak istiyor. Bu yüzden Chelsea'de mutluyum açıklamalarında bulunuyor. Gerçi Chelsea'de eski hocası Ancelotti bulunmasına rağmen ben çok fazla forma şansı bulacağını sanmıyorum. Yani Ancelotti'de Sheva'yı kurtaramayacaktır ve yedek kulübesine mahrum bıracaktır. Çünkü Sheva'ya gelene kadar Chelsea'nin elinde inanılmaz kaliteli forvet oyuncuları bulunuyor.

Shevchenko Chelsea'ye gitti gideli zaten her sene Fenerbahçe'nin gündemine geliyor. Hatta Aziz Yıldırım geçtiğimiz senelerde onun bonservisini almasına alırız ama yıllık ücretini karşılamamız imkansız demişti. Baktığımızda da bu yaşta adama ancak Arap ülkelerinde büyük paralar verilir. Sheva'da gelecek sezon parayı düşünecekse kariyerinde Arap ülkelerinden birine veya Özbekistan'a mutlaka uğrayacaktır. Ya da eski takımı Dinamo Kiev'de de son yıllarını geçirebilir. Ne olursa olsun ben Sheva'nın büyük paraları düşündüğünden 33 yaşlarında bile Türkiye'yi düşünceğini sanmıyorum. Avrupa'nın büyük kulüpleride böylesine paralar vermeyeceği için Shevchenko'nun rotası şimdiden belli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir