1 Temmuz 2009 Çarşamba

Ömrümüz Yetmeyecek Bu Stada

Tam iki sene önce başlamıştı herşey. Özhan Canaydın döneminin son günleriydi. Yeni stat projesi hayata geçiriliyordu. Devlettende destek alınmış, ihale falan açılmıştı. İhaleyi Galatasaray'lı bir mimar olan Eren Talu kazandı. Gözyaşları içinde anlatmıştı projesini, müthiş Aslantepe Ali Samiyen Stadyumunu. Bende o gün tanımıştım Defne Samyeli'ninde eşi olan bu adamı. Bir Galatasaray taraftarı kadar heyecanlıydı, içi pır pırdı gözlerinden belliydi. Belkide mimar olduktan sonraki en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmek için eline fırsat geçmişti. Dile kolay Galatasaray için bir stadyum, kompleks bir spor merkezi kuracaktı. Bu Galatasaray'a yüz milyon dolarlar kazandıracaktı belkide. Hangi taraftar takımına böyle bir destekte bulunmazki. Bizler bile bir forma alarak 100 lira katkıda bulunamıyoruz. Bu adam milyon dolarlar kazandıracaktı. Ama gelin görünki Dünya Ekonomisinin çökeceği tuttu. Bazılarının 95 milyon eurolara futbolcu transfer ettiği, kriz bize vız gelir tırıs gider dediği futbol endüstrisininde krizi geldi Galatasaray'ı vurdu. Önce işçilerin maaşları ödenemedi sonra inşaat devam ettirilemedi. Aşağıda stadın son resimlerinden birini görüyorsunuz. Yarısına kadar gelmiş inşaatta bugün korkunç bir sürpriz yaşandı malesef.

Resmi olmasada gelen haberlere göre; Galatasaray'da hareketli saatler yaşanıyor. TOKİ, Seyrantepe Stadı ihalesini iptal edecek. Eren Talu, TOKİ'nin verdiği sürede parayı yatıramadığı için, TOKİ'nin, Talu'dan Seyrantepe Stadı ihalesini alacağı öğrenildi. Resmi açıklamanın ise perşembe günü açıklanması bekleniyor. Yani bu ne demek? Stat projesi başka bahara kaldı demek. Şimdi burada mağdur durumda kalan taraf Galatasaray'dır. İhaleyi açan Toki, ihaleyi yürüte(meye)n Eren Talu, stadın yapımı ile uzaktan yakından alakası olmayan taraf Galatasaray. Şimdi ne olacak peki? Bu kadar ilerlemiş bir yapı yani Galatasaray'ı tenzih ederek söylüyorum Türkiye'nin en iyi statlarından biri olacak olan bu inşaat iptal edilemez ya! Ki edilmeyecekte. Yeniden ihale düzenlenecek başka bir müteahhit, başka bir inşaat şirketi tarafından yapılmaya devam edilecek. Ve diliyorumki 2010 sezonuna yetişecek. Yani bakmayın başlıktaki karamsarlığıma o ilk anın moral bozukluğu ile yazılmış bir cümle. Ama korkmuyorda değilim ne yalan söyleyeyim. Hani kendi elimizde olsa bir şekilde halledilirde küresel krizde gelip Galatasaray'ı mı vurur yahu insaf! Resmen bahtsız bedevi olduk. Allah hepimize sabırlar versin.

2 yorum:

  1. İhalenin Eren Talu' dan alınması iyi olacak. Statta bir çivi bile çakılmıyor son zamanlarda.

    Umarım hiç kimse ihaleye talip olmaz ve inşaata TOKİ kendi imkanlarıyla devam eder. Şimdilik en iyi yol bu görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Öyle yada böyle bu stadın bir şekilde ortaya çıkması lazım artık. En büyük hayallerimizden birine bu kadar yaklaşmışken, hele ki memleket içinde çok faydasını görecekken olsun, olmalı, olmak zorunda ya :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir