10 Temmuz 2009 Cuma

S10unda Kaptan; Arda Turan


Dün büyük bir mutluluk içerisinde Galatasaray Kaptanı Arda Turan yazısını yazmıştım. Nereden bileyim yönetimdeki favorimin (Haldun Abi) takımdaki favorimi (Arda) bir kat daha yükseltip daha güzel bir yere getireceğini. Aslında dünkü yazıda Arda 66 numaralı forma ile efsane olacak diyordum. Oda öyle olacağını söylüyordu sürekli ben onun yalancısıyım. Hatta bugünkü toplantıda da bundan bahsetti “10 numarayı giymek istemiyordum ama başkanımız bana Metin Oktay’ın formasını emanet etmek istediler. Kusura bakmayın 22 yaşındayım heyecanlandım. Bu benim için büyük gurur ve onur. Bu formayı nasıl hak ettiysem, aynen taşımaya da devam edeceğim. Bu kaptanlığa layık olacağım. Bana efsane olmanın yolunu gösterdi camiamız ve yönetimimiz. Bunu sonuna kadar götürmek istiyorum. Efsane oyuncuların içine girmek istiyorum. Buna layık olmaya çalışacağım” sözleriyle.

Emre Aşık, Sabri ve bilhassa Ayhan'a teşekkürlerini iletti Arda bu basın toplantısında. Ama ne yalan söyleyeyim beni asıl duygulandıran şu sözleri oldu; "Ben 10 yaşında iken Harry Kewell’a karşı oynayan Uefa maçını bir kasanın üzerinde izledim. Kimilerinin arkadaşı, kimilerinin abisi olacağım. Bilinmesini isterim takımda Emre Aşık’ın lafının üzerine laf söylenmeyecektir. Bundan herkes emin olsun. Burada amaç takımın başarısı. Bunlar başarımız için bir araç. Amacımız şampiyonluklara ve kupalara ulaşabilmek. Benim her şeyim Galatasaray. Hayatımın tek anlamı Galatasaray ve ailem. Bugün mutluyum. Heyecanlıyım, çünkü bunlar benim için çok özel anlar.” Arda'nın büyüdüğünü gördüm sabahki basın toplantısında ve öğleden sonraki Galatasaray Tv'ye verdiği röportajda. 10 numaranında kaptanlığında altından alnının akıyla çıkacağından hiç şüphem yok. Metin Oktay'ın ruhu şad olsun artık forması emin ellerde. Haldun Üstünel'de bu konuda; “Kendisi bu onuru taşımanın heyecanı içinde. 10 numara Lincoln’ün forması değil, Metin Oktay’ın formasıdır. Bu formayı içimiz rahat şekilde, Arda Turan’a emanet ettik.. Bunu gururla taşıyacağını bildiğimiz için bu formayı verdik” dedi. Tuhaf bir Galatasaray geliyor. Yeniden rakiplerin korkulu rüyası olacak, yeniden Avrupa'da fırtına gibi esecek, yeniden ligin tozunu atacak. Yeni kaptanımız hayırlı olsun camiamıza. Dilerim bu sene ile kalmaz 10'un kaptanlığı. 3 sene, 5 sene, 10 sene, 15 sene bu takımın kaptanı olsun. Gitmesin bir yerlere bizimle kalsın.

Ve son cümlede bizden olsun. Burak aylar önce "benim bir rüyam var" diyerek her yerde Arda, 10 numara ve kaptanlık konusunu içeren bir yazı yazmıştı. Tarihine baktım yazının Nisan ayında yazılmış yani bundan tam 4 ay önce. Ayrıca yazıyı okursanız göreceksiniz bu hayali yazıyı yazmadan 20 gün önce zihninde şekillenmeye başlamıştı. Buda demek oluyor ki 5 ay öncesinde kurduğu hayal gerçeğe dönüştü. Ne diyeyim temiz kalpli bir ortağım var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir