26 Temmuz 2009 Pazar

Simas Jasaitis Galatasaray' da Mı?


Uzun süredir ismi dolanıyordu Jasaitis' in ve haber medyaya da düştü sonunda. 27 yaşında ve geçtiğimiz sezon Badalona forması altında 8.9 sayı ve 3.2 ribaund ortalamaları ile oynamış bir oyuncu. Ayrıca takımı geçen sene Euroleague' de Fenerbahçe Ülker' in grubundaydı. Fenerbahçe Ülker' e karşı bir maçta 14 diğer maçta da 15 sayı kaydetmişti.

Oyuncuya gelirsek bir kere Litvanya ekolüne her zaman güvenmişimdir. Burdan avantajlı en başta. Ayrıca iyi bir sistem oyuncusu ve bir çok Euroleague takımında forma şansı bulabilir. Zaten gidebileceği bir çok Euroleague takımı varken bizi tercih etmesi şaşırttı beni. Duygusal nedenler girmiştir işin içine muhtemelen(!)

Jasaitis iyi bir oyuncudur tamam ama; bir de aması var. Jasaitis iyi bir sistem oyuncusudur. Topu alıp kendi başına 20-30 sayı atmasını beklememeli kimse. Sistemsizliğin sistem olduğu bir takıma ne kadar faydalı olabilir kafamdaki en büyük soru işareti bu. Ayrıca oynatmayı seven guardlarla kullanabilirsiniz bu tür oyuncuları. Darius Washington' un ise bu tanımlamaya uyan bir guard olduğunu düşünmüyorum.

Oyuncu kaynaklı olmayan bazı olumsuzluklara rağmen böyle oyuncuları ülkemizde izlemek çok güzel bir durum. Umarım böyle kaliteli transferler devam eder ve daha bir çok yıldızı seyredebiliriz. Jasaitis Galatasaray' a hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir