23 Temmuz 2009 Perşembe

Yeni Sezonda Beşiktaş Cola Turka

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, yeni sezonda hedeflerinin ligi ilk 3 sırada tamamlamak olduğunu belirterek, ''Transfer çalışmalarımızı da buna yönelik olarak yaptık, ancak bizim için öncelik her zaman düzgün karakterli oyuncuları takımımıza katmak. Geçtiğimiz sezon en büyük sıkıntıyı seyirci konusunda yaşadık. Bu yıl alacağımız başarılarla seyircimizin yeniden Cola Turka Arena'yı dolduracağına inanıyorum'' dedi.

Galatasaray ve Türk Telekom' un bütçe kısıtlamasına gittiği bir senede Beşiktaş için üçüncülük hedefi gerçekleştirilmesi imkansız değil. Biz kadro yapısı ile hedefler uyumlu mu bunu değerlendirmeye çalışalım.

Öncelikle Beşiktaş bu yıl kadrosunu; Kevin Fletcher, Kerem Özkan, Lonny Baxter, Engin Atsür ve son olarak da Brad Newley ile güçlendirdi. Jimmy Baxter, Azmi Turgut, Mehmet Yağmur, K'Zell Wesson ise takımdan ayrılan isimler oldu.

Takıma gelen ve takımdan ayrılan oyuncuları değerlendirdiğimizde takımın ilk beşinin Engin Atsür-Mire Chatman-Brad Newley-Cevher Özer-Lonny Baxter şeklinde olacağını düşünüyorum. Takımdaki dört oyuncu şutu olan oyuncular. Guard rotasyonuna baktığımızda Chatman ve Engin çok iyi bir ikili olabilirler. Eğer Engin ve Chatman ilk beş başlarsa bu yıl Chatman iki numara olarak oynayacaktır. Pota altında Cevher ve Baxter birbirini tamamlayıcı iki oyuncu. Cevher iyi bir şutör, Baxter ise iyi bir post oyuncusu. Newley' e bakarsak o da gayet iyi bir şutör. Yani ilk beşi lig için gayet üst düzey bir beş.

Yedeklerine gelirsek. Benchin en önemli parçaları Muratcan Güler, Haluk Yıldırım ve Kevin Fletcher ve Adem olacaktır. Özellikle Muratcan Ve Haluk' un takım için ne kadar önemli oyuncular olduğunu hepimiz biliyoruz. Haluk' un belki yaşı ilerliyor ama hala talıma katkı verecek düzeyde. Yani bana göre bu sene Beşiktaş Cola Turka ligi iyi bir yerde bitirecektir.

1 yorum:

  1. Bence gayet iyi durumdalar. Engin'i alabilecekleri en iyi durumda aldılar. Sakatlık sorunu kalmadı. Baxter'ın ne olduğunu geçen sene Abdi İpekçi'de küfrede küfrede gördük. Cevher de kariyerinin zirvesinde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir