30 Ağustos 2009 Pazar

Arsenal Stop Etti


Premier Ligin 4. haftasında Old Trafford'da devlerin savaşını izledik. Manchester United Arsenal'i konuk etti. Arsenal ilk hafta Everton'ı 6-1 ile farklı mağlup ettiğinde bir çok kişi Arsenal'in bu sene şampiyonluğu Manchester'a vermeyeceğini söylemişti. Ertesi haftada Manchester mağlup olunca erkenden şampiyonluktan uzaklaşacağı söylenmişti. Fakat ben Arsenal'in önceki yıllarda olduğu gibi bu senede lige hızlı başlayıp ortalara doğru yorulacağını ve mutlaka tökezleyeceğini söylemiştim. Bugün Arsenal'de Manchester'da müthiş bir mücadele sergilediler öncelikle maçla ilgili bunu söyleyebiliriz. Top neredeyse hiç duraksamadan sürekli hareket halindeydi. Goller, pozisyonlar birbirini kovaladı. Özetle kaçırdıysanız pişman olabilirsiniz :) Manchester şimdi Beşiktaş'ında rakibi oldu ya daha çok takip edilecek sanırım. Bu maçı izleyen Beşiktaş'lı arkadaşlar derin bir oh çekmişlerdir. Zira Arsenal pek pozisyon vermedi Man U'ya deplasmanda olmasına rağmen..

Maçın başında pek pozisyon olmadı aslında. Daha doğru bir tabir kurmak gerekirse iki takımda birbirlerine oyunlarını kabul ettiremedi. Maç orta saha mücadelesi içinde sürdü hemen hemen yarım saat. Fakat daha sonra Arsenal'in açılması ve son 15 dakika müthiş hırslı oynaması ile ilk gol geldi. Golün adı dakikalar 40'ı gösterirken Arshavin'di. O bildiğimiz, izlemeye alıştığımız müthiş vuruşlarından birini daha yapmıştı. Sol çaprazdan kaleyi görür görmez vurdu. Van Der Sar ve Ferdinand'ın yokluğunda savunmada boşlukların olması kaçınılmazdı aslında. Arshavin bu boşluklardan birini gayet iyi değerlendirerek attı golünü.

Arshavin'in golü



İlk yarıyı Arshavin'in golü ile 1-0 önde kapatan Arsenal ikinci yarıya da iyi başlayan taraftı. Fakat bu defa Manchester'da ev sahibi olmasının avantajıyla olsa gerek ufak ufak gelmeye başlamıştı. Bu gelmelerden birinde Rooney ceza sahası içinde Arsenal kalecisi Almunia tarafından düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına penaltıyı ben yaptırdım ben kullanırım arkadaşım edasıyla gelen Rooney'i izledik. Şaka bir yana penaltı yüzünden kaybedilen kupalardan sonra Sir'ün Giggs'e pek güveni kalmadı sanıyorum. Yoksa Rooney hafızamda öyle çok penaltı kullanan bir oyuncu olarak kalmamış niyeyse. Neyse Rooney kullandı penaltıyı golede çevirdi. Dakikalar 58'i gösterirken Manchester beraberliği yakalamıştı.

Rooney'in golü



Bu golün üzerinden henüz 5 dakika geçmişti ki sağ kanatta yapılan bir faul sonrası Manchester frikik kullandı. Topun başında efsane isim Giggs vardı. Ceza sahası içine ortaladı topu. Topa kafa vuruşu yapıp frikiki gole çeviren isim ne Rooney, ne Nani nede başka bir Manchester şeytanıydı. Sahanın şüphesiz en iyi isimlerinden birisi olan Diaby için çok talihsiz bir andı 64. dakika. Giggs'in ortasına aslında müthiş bir kafa vuruşu yapmıştı ama vuruşu yaptığı kale kendi kalesi olunca pek şık durmadı tabi :) Bu Man U için 5 dakikada geri dönüş demekti.

Diaby'nin golü



Ama ne yalan söyleyim maçın en zevkli anları ne gol dakikaları nede diğer önemli pozisyonlardı. Asıl olay 60-75 arası döndü. Öne geçtikten sonra Manchester'ın kendine güveni mi geldi ne oldu anlayamadım ama tek kelimeyle harika oynamaya başladılar. Benim içinde maçın en güzel dakikaları bu 15 dakika oldu tabi haliyle. Maçın son anları bu şekilde tamamlanırken Ferdinand'ın yokluğunda Vidic'in başarılı performansı göz doldurdu. Sahanın en iyi ikinci ismi ise geçtiğimiz haftada haftanın oyuncusu seçilen Rooney'di. Tevez ve Ronaldo'nun gönderilmesinin ardından Rooney'e gün doğacağını dahada açılacağını söylemiştim. Yanılmadığımı görmek benim içinde mutluluk vericiydi. Özetle adına yakışır güzellikte bir maçtı. Emeği geçenler teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir