27 Ağustos 2009 Perşembe

Aslantepe'de Sorun Çözüldü


Galatasaray'ın yapımı bir türlü tamamlanamayan stadı Türk Telekom Arena'da nihayet sorun çözüldü. Eren Talu'nun şirketinin yapımını bitiremediği ve borçlarını ödeyemediği için elinden alınan Aslantepe İnşaatı için açılan 4. ve son ihaleden de sonuç alınamayınca Toki ihale yapımını durdurarak stadı tamamlamaya karar verdi. Yapılan açıklamalara göre stadın %24'lük kısmı tamamlandı. Geri kalan %76'lık kısmının ise Toki tarafından 1 yılda tamamlanacağı söyleniyor. Yani 2010-2011 sezonunu biraz zorlarsak yeni statta açacağız. Bu sene Samiyen'deki son sene olmasının verdiği hüznü biraz unutursak yeni, kaliteli ve çok gelişmiş bir statta maç yapabilecek olmamız bizim için heyecan verici olacak tabi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel'in konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde; ''Daha önceki ihalede Ali Sami Yen'den sağlanacak gelir ile Seyrantepe projesinin finansmanının yapılması ayrıca TOKİ ile de gelir payı verilmesi öngörülmüştü. Böylece kamudan bir kaynak çıkmayacaktı. Şu anda inşaatın yüzde 24'lük bölümü yapıldı. Yüzde 76'lık bölümünün hak ediş ödemek suretiyle tamamlanması için ihale yapacağız. Ali Sami Yen artık ayrıca değerlendirilecek. Ali Sami Yen'i daha iyi şartlarda değerlendirerek Seyrantepe'ye aktaracağımız kamu kaynağını en aza indirebiliriz. Dünya standartlarını dikkate aldığımızda açılır kapanır tavanlı 52 bin koltuklu, olimpik nitelikteki bir stadyumun koltuk başına maliyeti 2 bin Euro ama ihalede bu bedelin aşağıya düşürülmesi mümkün. TOKİ fazla sıkıntıya girmeden bu stadı ve birkaç stadı yapacak güçte'' Yönetim kurulumuzdaki isimlerden Işın Çelebi ise; ''TOKİ'nin bu kararını oldukça doğru ve pozitif bir karar olarak değerlendiriyorum. Açıklamaları ben de takip ettim. Gördüğüm kadarıyla kafalarında belirledikleri düzeyi yakalamadıklarını anlıyorum. Dolayısıyla ihaleyi iptal ettiler ve kendileri yapmaya karar verdiler. Çok doğru bir karar, o yüzden yüzde 100 destekliyorum bu kararlarını'' diyerek nihayet sorunun çözülmesinden duyduğumuz mutluluğu anlattı.

2010-2011 sezonunu iple çekmek için müthiş bir nedenimiz var artık. Dilerim stat yapımıyla ilgili son yazımız olur bu Sportif Cümleler'de. Bir dahaki yazıyı seneye bugünlerde Türk Telekom Arena'nın müthiş açılışı başlığı ile karalamak dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir