16 Ağustos 2009 Pazar

Aurelio'nun Belirsiz Geleceği

Tahkim Kurulu Fenerbahçe ile Aurelio arasındaki uyuşmazlıkla ilgili kararını yine veremedi. Kurul, eksik evrak ve Aurelio'nun avukatlarının getirdiği İspanyolca belgelerin tercümesinin yapılması için dosyayı gelecek hafta yapılacak toplantya bıraktı. Bilindiği gibi uyuşmazlık çözüm kurulu, Fenerbahçe'nin başvurusu sonrasında, Aurelio'yu 5 milyon 250 bin dolar ödemeye mahkum etmiş, Milli futbolcu da kararın iptali için Tahkim Kurulu'na gitmişti.

Aurelio meselesi gerçekten çok uzadı. Olayın başına gelirsek Aurelio sözleşmesindeki opsiyonunu kullanmayarak serbest kalmıştı ve Real Betis'le sözleşme imzalamıştı. Fenerbahçe ise opsiyon hakkının kulüpte olduğunu belirterek sözleşmesinin uzatıldığını belirtmişti. Bunun üzerine açılan davada Aurelio'nun Fenerbahçe'ye tazminat ödemeye mahkum etmişti. Aurelio ise kararı Tahkim'e götürmüştü. Tam bir senedir bu dava görülüyor ve hala bir sonuca ulaşılamadı. Real Betis küme düştüğü ve bazı ekonomik sıkıntılarla da uğraştığı için Aurelio ile yolları ayırmak istiyor. Aurelio'nun ismi ise Galatasaray başta olmak üzere bazı kulüplerle anılıyor. Talipli kulüplerde bu davanın sonucuna göre hareket etmek zorunda. Bu davanın uzaması sanki Aurelio'nun yurt içinde herhangi bir kulübe transfer olmasını engellemek için diye düşünüyorum. Fenerbahçe bana yar olmayan başkasına da yar olmasın dercesine davanın seyrini uzatıyor. Tahkim nasıl karar çıkaracak bilmiyorum ama Aurelio'nun gelececeği gerçekten belirsiz. Sakatlıktanda yeni kurtulduğu için hazırlıklara yeni başladı. Sezon öncesi kamplara da katılamadı ve şu an futbol olarak çok gerilerde. Betis'te İspanya ikinci liginde futbol oynayacak gibi bir izlenim var. Fenerbahçe Aurelio'yu kulüpte istemiyor olacakki bu davayla bu kadar uğraşıyor. Aslında Aurelio'ya gel deseler koşarak Fenerbahçe'de futbol oynar. Milli takımında ihtiyacı olduğu bu futbolcunun geleceği umarım kısa zamanda aydınlanır. Çünkü yaşı da 31 oldu ve önünde pek fazla seçenek yok.

1 yorum:

  1. Vallahi Burak gidişi hiç hoş değildi, ben gelmesini istemem..

    Şüphesiz önemli bir oyuncu ama menejerlik oyunları yıldırdı beni artık, mide bulandırıcı olmaya başladı, Lugano konusuda aynı poker oynandı, uzatıldı bu kadar, insanda heves kalmıyor..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir