16 Ağustos 2009 Pazar

Gameon'da İkide İki {Türkiye: 70-63 :İngiltere}

İngiltere'de düzenlenen Gameon turnuvasının ikinci gününde yine yeni bir galibiyet izledik dün akşam. A Milli Erkek Basketbol Takımımız İngiltere'yi ilk yarısının 33-30 önde geçtiği maçı 70-63 kazanarak son maçına avantajlı çıkmayı garantiledi. Maça damgasını vuran olay ise üçüncü periyotta Hidayet'in bir, Tanjevic'in iki teknik faul almasıydı. Tanjevic aldığı iki teknik faulün ardından oyundan diskalifiye edildi. Maça dönersek; sahaya Engin Atsür, Sinan Güler, Hidayet Türkoğlu, Oğuz Savaş ve Ömer Aşık beşiyle çıktık. İlk periyotu bilhassa Engin'in başarılı oyunu ile 15-13 önde kapattık. İkinci periyotta öne çıkan isim ise şüphesiz Ersan İlyasova'ydı. Ersan'ın yanında öne çıkan diğer isimse Oğuz Savaş'tı. Etkili oyunumuzla bir ara fark 5 sayıya kadar çıksada devre 33-30 Türkiye üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci devreye Engin Atsür, Sinan Güler, Ersan İlyasova, Barış Hersek ve Fatih Solak beşiyle başlayan A Millilerde bir tutukluk baş gösterdi. Bilhassa 3. periyotun ilk 3 dakikasında sayı bulamamayla karşı karşıya kaldık. Ama Allahtan İngilizlerde bize uydular. İngiltere'ninde çok sayı bulamadığı 3. periyotun ilk beş dakikası seyir zevki açısından kısırdı. İngiltere'nin 6-0'lık bir seri yakalamasının ardından mola alarak oyuna müdahale eden Tanjeviç sahada Engin ve Ersan’ı tutarak Kerem, Hidayet ve Oğuz’u oyuna alınca millilerin hücumdaki potansiyeli yeniden yükseldi ve Milliler Hidayet ve Oğuz’un basketleriyle yeniden öne geçmeyi başardı. Ancak son 10 dakikalık bölüme 48-48’lik eşitlikle girildi. Son çeyrekte en dikkat çeken şey İngiltere'nin top kayıplarıydı. Bu kayıplardan yararlanan Milli Takım skoru 57-50'ye kadar yükseltti. Fakat İngiltere'nin üstüste bulduğu üçlüklerin ardından fark eridi. Son dakikalarda yapılan taktik faülleri sayıya çeviren A Milli Basketbol takımımız sahadan da 70-63 galip ayrılarak Gameone turnuvasında 2. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Turnuvadaki son maçımızı yaklaşık bir saat sonra yani saat 17:00'de Polonya ile oynayacağız. Karşılaşma yine Fox Tv'den naklen yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir