25 Ağustos 2009 Salı

Brezilya'lı Bekler Yıllanmış Şarap Gibi

Brezilya Milli Takım'ında oynamış bek futbolcular yıllanmış şarap gibi yaşlarına aldırmadan transferlerini de gerçekleştiriyorlar, gittiği yere kadar futbollarını da oynuyorlar. Brezilya ve bek isimlerini aynı anda kullanınca ilk olarak Cafu örneğini verebiliriz. Cafu'da 33 yaşında Milan'a tranfser olmuştu ve 2008 yılına kadar bu kulüpte futbol oynamıştı. Roberto Carlos desek 36 yaşına geldi ve hala Fenerbahçe'de forma giyiyor. O da belli bir yaştan sonra transferini gerçekleştirmişti. Şimdi bu halkaya Sylvinho'yu da ekleyebiliriz. Bu sezon yaptığı transferlerle çok konuşulan Manchester City 35 yaşındaki Sylvinho ile 1 yıllığına anlaşmaya vardı. City'nin menejeri Mark Hughes Sylvinho'nun tecrübesiyle takıma büyük yarar sağlayacağını söylemiş. Manchester City'nin kadrosunda sol bek oynayan Bridge ve Garrido bulunuyor. Sylvinho'nun formayı kapması zor görünsede uzun maratonda elbette ona da büyük işler düşecektir. Premier Lig'in diğer Avrupa liglerine göre çok daha uzun bir maraton olduğunu düşününce kadroyu oldukça geniş tutmak çok önemli. Sylvinho kaç yaşına gelirse gelsin güzel bir alternatif. Barcelona'da 2004 yılından bu yana oynuyor ve 5 sezonda görmediği başarı kalmadı. Barcelona'nın da Maxwell'le anlaşması sonucunda kadroda ona yer olmadığı için takımdan ayrıldı.

Manchester City'nin bu sezon harcadığı paraları düşününce bu transferi bedelsiz gerçekleştirmesi de insanların kulağına garip geliyor. Özetlersek Sylvinho'nun yaşına aldırmayın diyorum ve geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona kariyerini mükemmel bir biçimde bitirdi. Herkes ülkesine döner derken o Premier Lig'de oynamaya devam edecek. Bu arada M.Salgado'da Blackburn'e transfer oldu. Premier Lig La Liga'nın yaşlı beklerine göz dikti desek yanılmayız.

3 yorum:

  1. valla city bu heriften nasıl faydalanmayı düşünüyo anlamadım prmier ligin sertliğini kaldırabilecek mi acaba merak konusu?

    YanıtlaSil
  2. Kaldırır çünkü asıl kariyerini Arsenal'de oynarken yapmıştı :D

    YanıtlaSil
  3. arsenalde oynarken kaç yaşındaydı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir